Το μοσχάρι ταιριάζει πολύ με τα μήλα. Μαγειρεμένα παρέα είναι μούρλια. Και σε αυτή την εύκολη και γλυκοφάγωτη κιμαδένια τάρτα συνδυάζονται εξαιρετικά.

Νένα Ισμυρνόγλου

Φωτογραφία: Θεοδόσης Γεωργιάδης - Food styling: Σταυρούλα Φουτσά

15' προετοιμασία
40' ψήσιμο
Σύνολο: 55'

Υλικά - Μερίδες: για 1 ταρτιέρα διαμέτρου 26 εκ.
  •  1 έτοιμο φύλλο σφολιάτας
Για τη γέμιση
  •  1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  •  3 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  •  2 μεγάλα πράσα (μόνο το άσπρο μέρος), ψιλοκομμένα
  •  750 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος, από ελιά
  •  3 μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια
  •  1 1⁄2 φλιτζ. τσαγιού τριμμένο κασέρι
  •  1 φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένος δυόσμος
  •  λίγο φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
  •  1 φλιτζ. τσαγιού κουκουνάρια καβουρδισμένα (σε αντικολλητικό τηγάνι ή στον φούρνο χωρίς λιπαρή ουσία)
  •  2 αυγά
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  1. Για να φτιάξουμε τη τάρτα με κιμά, μήλα και κουκουνάρια, ξεκινάμε με τη γέμιση.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα πράσα για 4-6 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
  3. Προσθέτουμε τον κιμά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να κομματιαστεί καλά και να ροδίσει.
  4. Προσθέτουμε τα μήλα και σοτάρουμε το μείγμα για 3-4 λεπτά ακόμα, ενώ ανακατεύουμε συνεχώς.
  5. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε στο μείγμα του κιμά το τυρί, τον δυόσμο, το μοσχοκάρυδο, τα κουκουνάρια και τα αυγά. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα.
  6. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  7. Βουτυρώνουμε την ταρτιέρα και στρώνουμε εκεί το φύλλο σφολιάτας, καλύπτοντας και τα τοιχώματα. Την τρυπάμε με ένα πιρούνι εδώ κι εκεί.
  8. Ρίχνουμε τη γέμιση πάνω στη ζύμη και την απλώνουμε ομοιόμορφα.
  9. Ψήνουμε περίπου 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η ζύμη και η γέμιση.
  10. Σερβίρουμε την τάρτα ζεστή ή χλιαρή.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 51.


Προβλήθηκε 556 φορές