Το αυθεντικό ναπολιτάνικο τοστ λέγεται mozzarella en carrozza και είναι πανέ και τηγανητό, επομένως φαντάζεστε νοστιμιά.
Αυτό το τοστ είναι λίγο πιο μπελαλίδικο από τα άλλα, γι’ αυτό μη φτιάξετε μόνο ένα αφού θα μπείτε στον κόπο. Θα σας αρέσει πολύ και θα μετανιώσετε αν δεν έχετε κι ένα δεύτερο να σας περιμένει.
- 200 γρ. μοτσαρέλα, κομμένη σε 8 ισόπαχες φέτες
- 8 φέτες ψωμί χωριάτικο ή του τοστ, χωρίς την κόρα
- 2 αυγά
- 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 150 γρ. τριμμένη φρυγανιά
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- Για το ναπολιτάνικο τηγανητό τοστ, σε ένα πιάτο χτυπάμε τα αυγά με αλατοπίπερο, σε άλλο πιάτο βάζουμε το αλεύρι και σε τρίτο πιάτο βάζουμε τη φρυγανιά.
- Αλευρώνουμε δύο φέτες ψωμιού, τις περνάμε από το αυγό και μετά από τη φρυγανιά. Το ίδιο κάνουμε και με 2 φέτες μοτσαρέλα.
- Φτιάχνουμε σαντουιτσάκι με τα παναρισμένα υλικά και το ξαναπερνάμε από το αλεύρι, τα αυγά και τη φρυγανιά. Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
- Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψει το 1/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
- Τηγανίζουμε τα τοστ για 2-3 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν και από τις δύο πλευρές.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 237.






































