Και χλιαρό τρώγεται, και κρύο. Αυτό αλμυρό κέικ που συνδυάζει φέτα, γραβιέρα, πιπεριά και λιαστές ντομάτες, είναι ένα πολύ γευστικό σνακ για όλες τις ώρες της ημέρας.

Αστέριος Κουστούδης

Φωτογραφία: Θεοδόσης Γεωργιάδης Food styling: Σταυρούλα Φουτσά


20' προετοιμασία
30' ψήσιμο
Σύνολο: 50'

Υλικά - Μερίδες: 6
  •  3 αυγά
  •  100 γρ. φέτα, τριμμένη
  •  120 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  •  180 γρ. γιαούρτι αγελάδας στραγγιστό
  •  80 ml ελαιόλαδο
  •  5-6 λιαστές ντομάτες διατηρημένες σε λάδι, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
  •  1 πράσινη πιπεριά, σε μικρά καρέ
  •  240 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  •  1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  1. Για να φτιάξουμε κέικ με τυρί, πιπεριές και λιαστές ντομάτες, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα ή το μίξερ μέχρι να αφρατέψουν.
  3. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1-2 λεπτά μέχρι να ενοποιηθούν.
  4. Αδειάζουμε το μείγμα σε λαδωμένη μέτρια φόρμα του κέικ, μακρόστενη ή στρογγυλή με τρύπα στη μέση.
  5. Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να βγαίνει καθαρό και στεγνό ένα λεπτό μαχαίρι που θα βυθίσουμε στο κέντρο του κέικ.
  6. Σερβίρουμε, το κέικ με τυρί, πιπεριές και λιαστές ντομάτες, χλιαρό ή όταν κρυώσει.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 185.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 444 φορές