Αυτό το viral τοστ λέγεται ότι πήρε το όνομά του από το Sala Bikini, μια διάσημη ντισκοτέκ στη Βαρκελώνη τη δεκαετία του ’50. Έκτοτε, οι Καταλανοί το λένε απλώς bikini.
Στη Βαρκελώνη κάποιες φορές το φτιάχνουν πολύ απλό, με χαμόν και μαντσέγκο (ΠΟΠ τυρί της Ισπανίας), και άλλες πιο ενισχυμένο, με προσθήκες όπως φρέσκια τρούφα ή λάδι τρούφας, άλειμμα λουκάνικου, άλλα ισπανικά τυριά όπως mahon, ακόμα και μέλι ή γαρίδες.
- 2 φέτες ψωμί του τοστ τύπου μπριός
- 40 γρ. βουβαλίσια μοτσαρέλα, στεγνωμένη με λίγο χαρτί κουζίνας
- 15-20 γρ. προσούτο, κομμένο σε 4-5 κομμάτια
- 25 γρ. τρούφα φρέσκια, κομμένη σε λεπτές φέτες (αν δεν έχετε, την παραλείπετε)
- Για το βαρκελωνέζικο bikini toast, ξεκινάμε και γεμίζουμε το τοστ με το τυρί, το προσούτο και την τρούφα.
- Ψήνουμε σε τοστιέρα γύρω στα 5-7 λεπτά, μέχρι να ξεροψηθεί το ψωμί και η μοτσαρέλα να λιώσει.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 237.






























































































