Η συνταγή της ημέρας, Κυριακή του Πάσχα: ''Μελόπιτα με ανθότυρο''

Άρτος και Θεάματα 19 Απριλίου 2025

Με αρωματικό μέλι, ολόφρεσκο ανοιξιάτικο τυρί και αυγά, η μελόπιτα δια χειρός Δημήτρη Μακρυνιώτη, είναι εύκολη και γευστική.

Δημήτρης Μακρυνιώτης
Φωτογραφία: Αντωνία Κατή
Food styling: Αντωνία Κατή

15' προετοιμασία
50' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 5'

Υλικά - Μερίδες: 8-10
  •  500 γρ. ανθότυρο νωπό, ανάλατο
  •  30 γρ. ζάχαρη
  •  200 γρ. μέλι
  •  3 αυγά μεσαίου μεγέθους
  •  ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Για το σκεύος
  •  λίγο βούτυρο αγελαδινό + λίγο σιμιγδάλι ψιλό
Για το γαρνίρισμα
  •  μέλι και ξηροί καρποί της αρεσκείας μας
Διαδικασία
  1. Για τη μελόπιτα ξεκινάμε και σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το ανθότυρο με τη ζάχαρη και το μέλι και ανακατεύουμε με το μίξερ χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Προσθέτουμε τα αυγά και το ξύσμα και χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
  3. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 22 εκ. και το πασπαλίζουμε καλά και παντού με το σιμιγδάλι.
  4. Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στο ταψάκι.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στη λειτουργία του αέρα, για περίπου 50 λεπτά.
  6. Γαρνίρουμε τη μελόπιτα, όπως είναι καυτή, με μέλι και ξηρούς καρπούς.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 205.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 774 φορές

Η συνταγή της ημέρας, Πέμπτη 22 Μαΐου 2025: ''Πανεύκολη μαρμελάδα φράουλα του 10λεπτου!''

Ξεμείνατε από μαρμελάδα; Κανένα πρόβλημα. Η συγκεκριμένη μαρμελάδα φράουλα ετοιμάζεται στο πι και φι, το φρούτο μένει με όλο το άρωμα και τη γεύση του και άμα θέλουμε της προσθέτουμε διάφορα αρωματικά

Τα ζώδια την Πέμπτη 22 Μαΐου 2025

Η Αφροδίτη στον Κριό και ο Άρης στον Λέοντα σχηματίζουν σήμερα τρίγωνο, και το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι το σύμπαν αποφάσισε να φτιάξει το τέλειο σκηνικό για πάθος, ενθουσιασμό και ανεξέλεγκτο φλερτ!