Η συνταγή της ημέρας, Κυριακή του Πάσχα: ''Μελόπιτα με ανθότυρο''

Άρτος και Θεάματα 19 Απριλίου 2025

Με αρωματικό μέλι, ολόφρεσκο ανοιξιάτικο τυρί και αυγά, η μελόπιτα δια χειρός Δημήτρη Μακρυνιώτη, είναι εύκολη και γευστική.

Δημήτρης Μακρυνιώτης
Φωτογραφία: Αντωνία Κατή
Food styling: Αντωνία Κατή

15' προετοιμασία
50' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 5'

Υλικά - Μερίδες: 8-10
  •  500 γρ. ανθότυρο νωπό, ανάλατο
  •  30 γρ. ζάχαρη
  •  200 γρ. μέλι
  •  3 αυγά μεσαίου μεγέθους
  •  ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Για το σκεύος
  •  λίγο βούτυρο αγελαδινό + λίγο σιμιγδάλι ψιλό
Για το γαρνίρισμα
  •  μέλι και ξηροί καρποί της αρεσκείας μας
Διαδικασία
  1. Για τη μελόπιτα ξεκινάμε και σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το ανθότυρο με τη ζάχαρη και το μέλι και ανακατεύουμε με το μίξερ χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Προσθέτουμε τα αυγά και το ξύσμα και χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
  3. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 22 εκ. και το πασπαλίζουμε καλά και παντού με το σιμιγδάλι.
  4. Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στο ταψάκι.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στη λειτουργία του αέρα, για περίπου 50 λεπτά.
  6. Γαρνίρουμε τη μελόπιτα, όπως είναι καυτή, με μέλι και ξηρούς καρπούς.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 205.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 936 φορές