Για τις μέρες που νηστεύουμε και το λάδι, αυτή η μακαρονάδα θα γαληνέψει τη νηστεύουσα πείνα μας.

Νίκη Χρυσανθίδου
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος


15' προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'

Υλικά - Μερίδες: 4
  •  1 πακέτο ζυμαρικό της αρεσκείας μας (σπαγκέτι ή άλλο ζυμαρικό)
Για τη σάλτσα λαχανικών
  •  500 γρ. ολόκληρα ντοματάκια από κονσέρβα, πολτοποιημένα
  •  1 πιπεριά Φλωρίνης (από βαζάκι), σε μικρά καρέ
  •  1 ξερό κρεμμύδι, σε μικρά καρέ
  •  2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος)
  •  3 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες (ή όσο σκόρδο θέλουμε)
  •  1 πράσο (μόνο το λευκό μέρος), ψιλοκομμένο
  •  1 καρότο, κατά προτίμηση βιολογικό, σε κυβάκια
  •  8 λευκά μανιτάρια, σκουπισμένα με ένα νοτισμένο πανάκι, κομμένα σε φετάκια
  •  τα φύλλα από 1/3 ματσάκι φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένα
  •  αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τον πολτό της ντομάτας να πάρει βράση, μετά προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας και αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να μείνει η σάλτσα χωρίς πολλά περιττά υγρά. Ιδανικά δεν προσθέτουμε καθόλου νερό, αλλά αν χρειαστεί, δηλ. αν κινδυνεύουν να κολλήσουν τα υλικά, προσθέτουμε ελάχιστο, ζεστό.
  2. Εν τω μεταξύ βράζουμε τα μακαρόνια για 1-2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που ορίζεται στη συσκευασία. 
  3. Τα σουρώνουμε και, μόλις η σάλτσα είναι έτοιμη, τα ρίχνουμε μέσα σε αυτή. 
  4. Τα μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ανακατεύοντας, ώστε να αναμειχθούν με τη σάλτσα και να τη «ρουφήξουν». 
  5. Πασπαλίζουμε με τον δυόσμο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Μυστικά

Αν δεν νηστεύουμε, εμπλου­τί­ζου­με τη σάλτσα με 4-5 κου­ταλιές ελαιόλαδο.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 382 φορές