Τούτη η μακαρονοσαλάτα δεν είναι μόνο ένα θαυμάσιο συνοδευτικό για ψητά κρεατικά αλλά και ένα από τα πιο γευστικά σαλατοφαγητά για τις χειμωνιάτικες καθημερινές.

Χριστόφορος Πέσκιας

Φωτογραφία: Θεοδόσης Γεωργιάδης - Food styling: Σταυρούλα Φουτσά

20' προετοιμασία
Σύνολο: 20'

Υλικά - Μερίδες: 6
  •  300 γρ. κοφτό μακαρονάκι
  •  1 φλιτζ. τσαγιού μαγιονέζα
  •  4 κουτ. σούπας μουστάρδα
  •  3 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
  •  1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  •  100 γρ. αγγουράκια τουρσί, ξεπλυμένα, στραγγισμένα και ψιλοκομμένα
  •  2 κλωνάρια σέλερι, ψιλοκομμένα
  •  1/3 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος
  •  3 πιπεριές Φλωρίνης από βάζο, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  1. Για την μακαρονοσαλάτα ξεκινάμε και βράζουμε το κοφτό μακαρονάκι σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Το στραγγίζουμε.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαγιονέζα τη μουστάρδα, τον χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
  4. Σε μια σαλατιέρα βάζουμε το ζυμαρικό, τα αγγουράκια τουρσί, το σέλερι, τις πιπεριές Φλωρίνης και τον άνηθο και ανακατεύουμε.
  5. Προσθέτουμε το μείγμα μαγιονέζας, ανακατεύουμε ξανά και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 189.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 453 φορές