Δροσιστική, πλούσια σαλάτα με μαρούλια, φρέσκο κρεμμυδάκι, μαραθόριζα και αυγά.

Νένα Ισμυρνόγλου

Φωτογραφία: Γιάννης Συκιανάκης / 3 Pixels

25' προετοιμασία
Σύνολο: 25'

Υλικά - Μερίδες: 6
  •  250 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  •  3 κουτ. σούπας φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  •  1 φλιτζ. τσαγιού πολύ ψιλοκομμένη μαραθόριζα, μαζί με τις πράσινες κορφούλες
  •  2 μέτρια μαρούλια, κομμένα για σαλάτα
  •  100 ml ελαιόλαδο
  •  χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη σάλτσα
  •  2 κουτ. γλυκού ούζο
  •  150 γρ. ξινοτύρι, χοντροτριμμένο
  •  150 γρ. γιαούρτι αγελαδινό
Για το σερβίρισμα
  •  3 σφιχτοβρασμένα αυγά (τα ασπράδια σε μικρά καρέ, οι κρόκοι θρυμματισμένοι)
  •  30 γρ. φυστίκια Αιγίνης, κοπανισμένα
Διαδικασία
Σαλάτα
  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα ντοματίνια, το κρεμμυδάκι, τη μαραθόριζα με τις κορφούλες της, αλάτι, πιπέρι και το μισό λάδι.
  2. Στη σαλατιέρα όπου θα σερβίρουμε ρίχνουμε τα κομμένα μαρούλια με το υπόλοιπο λάδι, τον χυμό, το ξύσμα και το μείγμα από ντοματίνια. Ανακατεύουμε.
Σάλτσα
  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα κουτάλι όλα τα υλικά.
Σερβίρισμα
  1. Ανακατεύουμε τη σάλτσα στη σαλάτα, πασπαλίζουμε με πιπέρι, σκορπίζουμε τα ασπράδια, τους κρόκους και τα φυστίκια και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 156.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 271 φορές