Ένα πολύ γρήγορο και εύκολο μπέργκερ χωρίς το αναμενόμενο μπιφτέκι αλλά με μπριζολάκια και αγγουράκια τουρσί που σίγουρα αξίζει να δοκιμάσετε.

Tina Webb

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος

5' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 15'

Υλικά - Τεμάχια: 2
  •  2 χοιρινές μπριζόλες χωρίς κόκαλο
  •  1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  •  αλατοπίπερο
  •  2 ψωμάκια (κατά προτίμηση τσιαπάτα - βρίσκουμε και στα σούπερ μάρκετ)
  •  1 κουταλιά μουστάρδα
  •  2-4 λεπτές φέτες τυρί της αρεσκείας μας
  •  5 - 6 αγγουράκια τουρσί, σε λεπτές ροδέλες
Διαδικασία
  1. Για το μπέργκερ με μπριζολάκια, μουστάρδα και αγγουράκι τουρσί, ζητάμε από τον χασάπη να μας κόψει τις χοιρινές μπριζόλες σε δύο κομμάτια την καθεμιά και να τις χτυπήσει να λεπτύνουν.
  2. Βάζουμε σε ένα ταψί τα μπριζολάκια, τα αλείφουμε με το ελαιόλαδο και τα αλατοπιπερώνουμε.
  3. Τα ψήνουμε στο γκριλ για 3 - 4 λεπτά από κάθε πλευρά.
  4. Κόβουμε στη μέση τα ψωμάκια και αλείφουμε το κάτω μέρος με τη μουστάρδα.
  5. Από πάνω βάζουμε τα μπριζολάκια, και μοιράζουμε το τυρί και τα αγγουράκια τουρσί.
  6. Ψήνουμε τα μπέργκερ για 1 - 2 λεπτά σε τοστιέρα ή στο φούρνο, ίσα να λιώσει το τυρί.
  7. Συνοδεύουμε με απλή πράσινη σαλάτα.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 288 φορές

Ζώδια: Προβλέψεις για σήμερα, Κυριακή 28 Απριλίου 2024

Κυριακή με μπερδεμένες και συγχυσμένες διαθέσεις μέχρι και το μεσημέρι, όπου η υπεκφυγή, το δίλημμα και η αναβλητικότητα δημιουργούν μπερδέματα. Καθώς η Σελήνη περνά στο ζώδιο του Αιγόκερω, το υπόλοιπο της ημέρας μας επιφυλάσσει ότι θα κυριαρχήσει η λογική!