Η συνταγή της ημέρας: ''Ομελέτα φούρνου με τα λαχανικά της άνοιξης''

Άρτος και Θεάματα 20 Μαϊου 2023

Μια γρήγορη, γευστική ομελέτα με τα λαχανικά της άνοιξης!

Tina Webb

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος

7' προετοιμασία
13' μαγείρεμα
Σύνολο: 20'

Υλικά - Μερίδες: 2
  •  2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  •  4 φρέσκα κρεμμυδάκια (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος)
  •  τις τρυφερές κορφές από 8 φρέσκα σπαράγγια (τα στελέχη, που θέλουν καθάρισμα, τα κρατάμε για επόμενο μαγείρεμα)
  •  1 φλιτζ. τσαγιού αρακά (φρέσκο ή κατεψυγμένο)
  •  1/2 φλιτζ. τσαγιού φύλλα φρέσκου δυόσμου (ή 1 κουτ. σούπας δυόσμο ξερό, τριμμένο)
  •  5 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  •  αλάτι, πιπέρι
  •  3 κουτ. σούπας κατίκι
Διαδικασία
  1. Για την ομελέτα φούρνου με τα λαχανικά της άνοιξης, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C στον αέρα.
  2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια μαζί με τα σπαράγγια για 2 - 3 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  3. Προσθέτουμε τον αρακά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 - 3 λεπτά ακόμη.
  4. Πασπαλίζουμε με το δυόσμο και περιχύνουμε τα αυγά.
  5. Αλατοπιπερώνουμε, σκορπίζουμε από πάνω το κατίκι και βάζουμε το τηγάνι στο φούρνο.
  6. Ψήνουμε την ομελέτα για περίπου 8 - 10 λεπτά ή μέχρι να γίνει και να χρυσίσει ομοιόμορφα.
Μυστικά

Προσοχή, αν το τηγάνι δεν είναι κατάλληλο για φούρνο, τυλίγουμε το χερούλι του δυο-τρεις φορές με αλουμινόχαρτο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 96.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 985 φορές

Τα ζώδια την Πέμπτη 1 Μαΐου 2025

Η Σελήνη σήμερα από το ζώδιο του Καρκίνου γεννά την επιθυμία για συναισθηματική ζεστασιά και οικειότητα, οι δύσκολες γωνίες της όμως με την Αφροδίτη και τον Ποσειδώνα θα εντείνει τις αυταπάτες ιδιαίτερα για Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους του 1ου δεκαημέρου!