Για πρωινό ή κολατσιό, για το σχολείο, το γραφείο ή το πικνίκ… Τούτο το αλμυρό κέικ με τυριά, γαλοπούλα και πιπεριές είναι νοστιμότατο, μεταφέρεται εύκολα και «κολλάει» παντού.
Άννα Ναθαναηλίδου
Φωτογραφία: Πέτρος Ανδριανόπουλος
Food styling: Tina Webb
35' προετοιμασία
1 ώρα ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 35'
Υλικά
Μερίδες: για περίπου 1.300γρ
1 κούπα γιαούρτι στραγγιστό
3 αυγά
2/3 κούπας σπορέλαιο + επιπλέον για τη φόρμα
250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του + επιπλέον για τη φόρμα
1/4 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
300 γρ. διάφορα τυριά κίτρινα, τριμμένα
1 κόκκινη πιπεριά, σε κύβους
1 πράσινη πιπεριά, σε κύβους
5 φέτες γαλοπούλα, ψιλοκομμένη
Διαδικασία
Για να ετοιμάσουμε το αλμυρό κέικ με γαλοπούλα, τυριά και πιπεριές προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
Λαδώνουμε καλά και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ.
Ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολ το γιαούρτι, τα αυγά και το λάδι.
Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και μετά τα τυριά, τις πιπεριές και τη γαλοπούλα.
Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για σχεδόν 1 ώρα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 21