Η συνταγή της ημέρας, Παρασκευή 23 Μαΐου 2025: ''Aλμυρό κέικ με γαλοπούλα, τυριά και πιπεριές''

Άρτος και Θεάματα 22 Μαϊου 2025

Για πρωινό ή κολατσιό, για το σχολείο, το γραφείο ή το πικνίκ… Τούτο το αλμυρό κέικ με τυριά, γαλοπούλα και πιπεριές είναι νοστιμότατο, μεταφέρεται εύκολα και «κολλάει» παντού.

Άννα Ναθαναηλίδου

Φωτογραφία: Πέτρος Ανδριανόπουλος

Food styling: Tina Webb

35' προετοιμασία

1 ώρα ψήσιμο

Σύνολο: 1 ώρα και 35'

Υλικά

Μερίδες: για περίπου 1.300γρ

 1 κούπα γιαούρτι στραγγιστό

 3 αυγά

 2/3 κούπας σπορέλαιο + επιπλέον για τη φόρμα

 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του + επιπλέον για τη φόρμα

 1/4 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

 300 γρ. διάφορα τυριά κίτρινα, τριμμένα

 1 κόκκινη πιπεριά, σε κύβους

 1 πράσινη πιπεριά, σε κύβους

 5 φέτες γαλοπούλα, ψιλοκομμένη

Διαδικασία

Για να ετοιμάσουμε το αλμυρό κέικ με γαλοπούλα, τυριά και πιπεριές προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.

Λαδώνουμε καλά και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ.

Ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολ το γιαούρτι, τα αυγά και το λάδι.

Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και μετά τα τυριά, τις πιπεριές και τη γαλοπούλα.

Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για σχεδόν 1 ώρα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 21

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 505 φορές

Τα ζώδια το Σάββατο 14 Ιουνίου 2025

Με τη Σελήνη στον καινοτόμο και προοδευτικό Υδροχόο, και σε εξάγωνο με τον σταθερό Κρόνο και τον οραματιστή Ποσειδώνα από τον Κριό, το πλανητικό σκηνικό ευνοεί αλλαγές που έχουν ουσία και μέλλον.