Άρωμα Καισαρείας σε ένα μεζεδοπιτάκι. Τα παστουρμαλί είναι για μερακλήδες.

Γαστρονόμος
Φωτογραφία: Shutterstock


30' προετοιμασία
30' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά - Μερίδες: 6
  •  1 πακέτο φύλλα κρούστας
Για τη γέμιση
  •  14 φέτες παστουρμά
  •  300 γρ. κασέρι (προτιμότερο Σοχού ή Βόλου - σε μεγάλα σούπερ μάρκετ), τριμμένο
  •  2 αυγά, χτυπημένα
  •  2 κουτ. σούπας φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
  •  3 ντοματάκια κονσέρβας, ψιλοκομμένα
  •  2 πιπεριές Φλωρίνης από βάζο, στραγγισμένες και κομμένες σε ψιλά καρέ
  •  φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  •  ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
  •  μαυροκούκι για το πασπάλισμα (σε μπαχαράδικα και σε μεγάλα σούπερ μάρκετ, στα ράφια με τα μπαχαρικά ή με τις αρωματικές ύλες ζαχαροπλαστικής, δίπλα στη μαστίχα, το κακουλέ κ.λπ.) ή λευκό σουσάμι
Διαδικασία
  1. Για να φτιάξουμε ατομικά παστουρμαλί, ξεκινάμε ψιλοκόβοντας τον παστουρμά. Αν θέλουμε να μειώσουμε κάπως το αρωματικό εφέ του, αφαιρούμε το τσιμένι, το πικάντικο περίβλημά του.
  2. Προσθέτουμε το τυρί, τα ντοματάκια, την πιπεριά Φλωρίνης, το δυόσμο, τα αυγά και λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  4. Κόβουμε όλα τα φύλλα κρούστας μαζί (έτσι όπως είναι το ένα πάνω στο άλλο) κατά μήκος στη μέση.
  5. Παίρνουμε μία λωρίδα φύλλου, τη λαδώνουμε καλά, βάζουμε στην άκρη λίγη από τη γέμιση, τυλίγουμε τις άκρες προς τα μέσα, ώστε να σκεπάσουμε λίγο τη γέμιση, και τυλίγουμε σε ρολό.
  6. Συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο με τα υπόλοιπα φύλλα και την υπόλοιπη γέμιση. Θα βγουν 20-22 μπουρεκάκια.
  7. Τα βάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, το οποίο έχουμε λαδώσει καλού-κακού με λίγο λάδι.
  8. Λαδώνουμε τα μπουρεκάκια και τα πασπαλίζουμε με το μαυροκούκι ή το σουσάμι.
  9. Τα ψήνουμε, σε χαμηλό ράφι στο φούρνο, για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
  10. Σερβίρουμε τα ατομικά παστουρμαλί, ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου συνοδεία στραγγιστού γιαουρτιού.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 381 φορές