Άρωμα Καισαρείας σε ένα μεζεδοπιτάκι. Τα παστουρμαλί είναι για μερακλήδες.
- 1 πακέτο φύλλα κρούστας
 
- 14 φέτες παστουρμά
 - 300 γρ. κασέρι (προτιμότερο Σοχού ή Βόλου - σε μεγάλα σούπερ μάρκετ), τριμμένο
 - 2 αυγά, χτυπημένα
 - 2 κουτ. σούπας φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
 - 3 ντοματάκια κονσέρβας, ψιλοκομμένα
 - 2 πιπεριές Φλωρίνης από βάζο, στραγγισμένες και κομμένες σε ψιλά καρέ
 - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 - ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
 - μαυροκούκι για το πασπάλισμα (σε μπαχαράδικα και σε μεγάλα σούπερ μάρκετ, στα ράφια με τα μπαχαρικά ή με τις αρωματικές ύλες ζαχαροπλαστικής, δίπλα στη μαστίχα, το κακουλέ κ.λπ.) ή λευκό σουσάμι
 
- Για να φτιάξουμε ατομικά παστουρμαλί, ξεκινάμε ψιλοκόβοντας τον παστουρμά. Αν θέλουμε να μειώσουμε κάπως το αρωματικό εφέ του, αφαιρούμε το τσιμένι, το πικάντικο περίβλημά του.
 - Προσθέτουμε το τυρί, τα ντοματάκια, την πιπεριά Φλωρίνης, το δυόσμο, τα αυγά και λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
 - Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
 - Κόβουμε όλα τα φύλλα κρούστας μαζί (έτσι όπως είναι το ένα πάνω στο άλλο) κατά μήκος στη μέση.
 - Παίρνουμε μία λωρίδα φύλλου, τη λαδώνουμε καλά, βάζουμε στην άκρη λίγη από τη γέμιση, τυλίγουμε τις άκρες προς τα μέσα, ώστε να σκεπάσουμε λίγο τη γέμιση, και τυλίγουμε σε ρολό.
 - Συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο με τα υπόλοιπα φύλλα και την υπόλοιπη γέμιση. Θα βγουν 20-22 μπουρεκάκια.
 - Τα βάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, το οποίο έχουμε λαδώσει καλού-κακού με λίγο λάδι.
 - Λαδώνουμε τα μπουρεκάκια και τα πασπαλίζουμε με το μαυροκούκι ή το σουσάμι.
 - Τα ψήνουμε, σε χαμηλό ράφι στο φούρνο, για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
 - Σερβίρουμε τα ατομικά παστουρμαλί, ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου συνοδεία στραγγιστού γιαουρτιού.
 































 






