Η συνταγή της ημέρας, Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2025: ''Λικέρ χιώτικου μανταρινιού''

Άρτος και Θεάματα 30 Νοεμβρίου 2025

Μια συνταγή για να φυλακίσουμε το άρωμα του χιώτικου μανταρινιού στο μπουκάλι μας. Αυτό το λικέρ είναι πολύ ωραίο τραταμέντο.

Νικολέτα Δελατόλα-Φωσκόλου
Φωτογραφία: Θεοδόσης Γεωργιάδης
Food styling: Στραυρούλα Φουτσά

20' προετοιμασία
1 μήνας και 4 ημέρες αναμονή
Σύνολο: 1 μήνας και 4 ημέρες και 20'

Υλικά - Τεμάχια: 1 μπουκάλι
  •  8-10 μανταρίνια Χίου, πλυμένα καλά (μόνο τις φλούδες)
  •  1 λίτρο κονιάκ
  •  1 κιλό ζάχαρη
  •  1 κούπα νερό
Διαδικασία
  1. Για το λικέρ μανταρινιού, ξεκινάμε βάζοντας σε γυάλινο δοχείο τις φλούδες από τα μανταρίνια μαζί με το κονιάκ, σφραγίζουμε καλά το δοχείο και αφήνουμε για 20 ημέρες να εκχυλιστούν τα αρώματα.
  2. Μόλις παρέλθουν οι 20 ημέρες, φτιάχνουμε ένα σιρόπι: Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό σε μια κατσαρόλα να βράσουν.
  3. Αφαιρούμε τις φλούδες του μανταρινιού από το κονιάκ και το περνάμε από ψιλό σουρωτήρι.
  4. Αναμειγνύουμε το σιρόπι με το κονιάκ και το κλείνουμε σε γυάλινο μπουκάλι.
  5. Αφήνουμε το λικέρ για 2 εβδομάδες να σταθεί πριν το σερβίρουμε, ώστε να δέσουν καλύτερα τα αρώματα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 57.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 46 φορές

Τα ζώδια την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2025

Η Σελήνη στον Ταύρο συνεργάζεται αρμονικά με Δία και Κρόνο, ενισχύοντας την σταθερότητα και τις ευκαιρίες. Η μέρα είναι κατάλληλη για πρακτικά σχέδια, συνεργασίες, οικονομικά ζητήματα και γόνιμες συζητήσεις.

Η συνταγή της ημέρας, Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2025: ''Τσιζκέικ με σιρόπι καφέ''

Ετοιμάζουμε μοναδικά γλυκά αλλά και αλμυρές λιχουδιές για τον γιορτινό μπουφέ μας όπως αυτό το βελούδινο τσιζκέικ της ψητής σχολής, με αυγά στη γέμιση, πλούσιο και με ακαταμάχητο άρωμα και γεύση καφέ που θα απολαύσουμε με τους οικείους μας.