Η συνταγή της ημέρας, Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2025: ''Πρασοκεφτέδες με κιμά''

Άρτος και Θεάματα 08 Ιανουαρίου 2025

Πεντανόστιμοι πρασοκεφτέδες με κιμά από την πόλη της Θεσσαλονίκης. Είναι τόσο νόστιμοι και εθιστικοί που θα τους φτιάχνετε κάθε εβδομάδα.

Μανώλης Ασλάνογλου
Φωτογραφία: Shutterstock

20' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά - Μερίδες: 6
  •  2 μεγάλα πράσα, σε ροδέλες
  •  250 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος (από σπάλα)
  •  2 αυγά, χτυπημένα + 1 αυγό, βρασμένο σφιχτό
  •  1 κουτ. σούπας φρυγανιά, τριμμένη
  •  1 ματσάκι άνηθος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια), ψιλοκομμένος
  •  αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  •  ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
Διαδικασία
  1. Για να φτιάξουμε τους πρασοκεφτέδες με κιμά αρχικά βάζουμε τα πράσα σε κατσαρόλα με νερό ίσα να τα σκεπάζει και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά.
  2. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά χωρίς να τα στύψουμε, για περίπου 30 λεπτά.
  3. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, αλατοπιπερώνουμε και πλάθουμε κεφτεδάκια, σε μέγεθος μικρού αυγού.
  4. Βάζουμε περίπου 3 εκ. από τον πάτο του τηγανιού ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και τηγανίζουμε τους κεφτέδες (χωρίς να τις αλευρώσουμε)σε δόσεις για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
  5. Σερβίρουμε τους πρασοκεφτέδες με κιμά ζεστούς, συνοδεία γιαουρτιού με καυτερή πάπρικα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 90.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 860 φορές

Τα ζώδια την Πέμπτη 1 Μαΐου 2025

Η Σελήνη σήμερα από το ζώδιο του Καρκίνου γεννά την επιθυμία για συναισθηματική ζεστασιά και οικειότητα, οι δύσκολες γωνίες της όμως με την Αφροδίτη και τον Ποσειδώνα θα εντείνει τις αυταπάτες ιδιαίτερα για Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους του 1ου δεκαημέρου!