Τέσσερα υλικά μόνο χρειάζεται ο Χριστόφορος Πέσκιας για να ετοιμάσει σε λίγα λεπτά την πιο κρεμώδη και τυρένια μακαρονάδα που δοκιμάσαμε ποτέ(!)

Άλλες 99 συνταγές με τις καλύτερες μακαρονάδες της ζωής μας, μάς περιμένουν στον Γαστρονόμο Ιουνίου, που κυκλοφορεί την Κυριακή 11/06 με την Καθημερινή.

Χριστόφορος Πέσκιας

Φωτογραφία: Θεοδόσης Γεωργιάδης - Food styling: Σταυρούλα Φουτσά


10' προετοιμασία
17' μαγείρεμα
Σύνολο: 27'

Υλικά - Μερίδες: 4
  •  1 πακέτο (500 γρ.) ζυμαρικά πένες
  •  100 ml Mοscato d’Asti ή κάποιο γλυκό αρωματικό κρασί
  •  100 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  •  350 γρ. γκοργκοντζόλα, θρυμματισμένη
  •  80 γρ. καρυδόψιχα, καβουρδισμένη σε ταψάκι στους 170°C για 5-6 λεπτά, χοντροσπασμένη
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  1. Για να φτιάξουμε τις πέννες με γκοργκοντζόλα, καρύδια και Mοscato d’Asti, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε μια βαθιά κατσαρόλα το Moscato d’Asti σε μέτρια φωτιά και το βράζουμε για 3-4 λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσει να κοχλάζει ήπια.
  2. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, χαμηλώνουμε ελαφρά τη φωτιά και βράζουμε για άλλο 1 λεπτό, ανακατεύοντας τακτικά.
  3. Ρίχνουμε την γκοργκοντζόλα και ανακατεύουμε για άλλο 1 λεπτό, μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί στο μείγμα. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  4. Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε τις πένες σε άφθονο αλατισμένο νερό για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία τους.
  5. Τις στραγγίζουμε και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε καλά, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε ξανά.
  6. Μοιράζουμε αμέσως σε πιάτα και σκορπίζουμε σε κάθε μερίδα τα καρύδια. Σερβίρουμε αμέσως.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 207.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 1726 φορές