Η συνταγή της ημέρας, Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024: ''Λυθρίνια στο τηγάνι με κρασί και δεντρολίβανο''

Άρτος και Θεάματα 18 Οκτωβρίου 2024

Από τα πιο νόστιμα ψάρια τα λυθρίνια, είναι τώρα στην εποχή τους και γίνονται υπέροχα στο τηγάνι, εύκολα και γρήγορα. Μια σαλάτα με βραστά χόρτα και πατάτες τηγανητές τα συνοδεύουν τέλεια.

Νένα Ισμυρνόγλου
Φωτογραφία + Food styling: Αμαρυλλίς Τσέγκου

20' προετοιμασία
12' μαγείρεμα
10' αναμονή
Σύνολο: 42'

Υλικά - Μερίδες: 4
  •  1 κιλό λυθρίνια μεγάλα, καθαρισμένα
  •  1 μέτρια φρέσκια πιπεριά τσίλι, κομμένη σε λεπτές ροδέλες
  •  1 κουτ. σούπας δεντρολίβανο ξερό, καλά κοπανισμένο
  •  1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
  •  50 ml λευκό, ξηρό κρασί
  •  70 ml ελαιόλαδο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  1. Για να ετοιμάσουμε τα λυθρίνια στο τηγάνι με κρασί και δεντρολίβανο βάζουμε τα ψάρια σε ένα σουρωτήρι, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε για 10 λεπτά, να νοστιμίσουν.
  2. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και τηγανίζουμε τα λυθρίνια για 4-5 λεπτά.
  3. Τα γυρίζουμε με μια σπάτουλα (προσεκτικά, για να μη διαλυθούν) ρίχνουμε και το τσίλι και τηγανίζουμε για άλλα 4 λεπτά.
  4. Περιχύνουμε με το μείγμα τα λυθρίνια και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά ή μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 223.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 1133 φορές

Η συνταγή της ημέρας, Δευτέρα 16 Ιουνίου 2025: ''Μπριζόλα πανέ με μοτσαρέλα και ντομάτα (Porteno milanesa)''

Ο Giovanni Mercuri, στο εστιατόριό του, Ceibo Sapori, στη Ρώμη, μας έφτιαξε μια πολύ νόστιμη εκδοχή του ιταλικής καταγωγής πιάτου, που είναι πολύ αγαπημένο στην Αργεντινή, με λεπτοκομμένη μοσχαρίσια μπριζόλα.