Εμπλουτίζοντας το παραδοσιακό μας σπανακόρυζο με ντομάτα, λεμόνι και μανιτάρια προσθέτουμε απίστευτη γεύση.
- 800 γρ. σπανάκι, καθαρισμένο, χοντροκομμένο
 - 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
 - 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
 - 250 γρ. χυμός ντομάτας (πασάτα)
 - 3/4 φλιτζ. τσαγιού ρύζι Καρολίνα
 - 200 γρ. μανιτάρια λευκά, σε φέτες
 - 1 κουτ. σούπας δυόσμος ξερός
 - 1/2 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος
 - 1/4 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
 - 2 κουτ. σούπας μουστάρδα πικάντικη
 - 1 κουτ. σούπας ξύσμα λεμονιού
 - 30 ml χυμός λεμονιού
 - 90 ml ελαιόλαδο
 - αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 
- Για το σπανακόρυζο ντοματένιο και λεμονάτο με μανιτάρια, σοτάρουμε στο μισό λάδι, σε μέτρια φωτιά, τα κρεμμύδια για 5 λεπτά.
 - Ρίχνουμε το σπανάκι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 6-8 λεπτά, μέχρι να πέσει ο όγκος του.
 - Προσθέτουμε την ντομάτα και 400 ml νερό και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.
 - Ρίχνουμε το ρύζι, τα μανιτάρια, τον δυόσμο, τον άνηθο, το μοσχοκάρυδο και αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
 - Αποσύρουμε από τη φωτιά.
 - Χτυπάμε στο μούλτι τη μουστάρδα, το ξύσμα και τον χυμό με το υπόλοιπο λάδι μέχρι να φτιάξουμε λεία σάλτσα.
 - Περιχύνουμε το σπανακόρυζο, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.
 































 






