Το μυστικό σε αυτό το λαχταριστό τοστ είναι το καπνιστό τυρί μετσοβόνε που λιώνει απολαυστικά, αλλά και το κρεμμύδι που καραμελώνουμε στο τηγάνι με ζάχαρη και ξίδι.
- 1 κρεμμύδι κόκκινο κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 2 κουτ. σούπας βαλσαμικό ξίδι
- 2 ατομικά ψωμάκια
- 4 φέτες τυρί μετσοβόνε
- αλάτι
- Για να φτιάξουμε σάντουιτς με μετροβόνε και καραμελωμένα κρεμμύδια, σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη για 3-4 λεπτά.
- Ρίχνουμε το βαλσαμικό ξίδι, λίγο αλάτι και συνεχίζουμε να σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά ακόμα. Αποσύρουμε
- Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση.
- Μοιράζουμε τα κρεμμύδια και βάζουμε από πάνω 2 φέτες τυρί μετσοβόνε, στο καθένα.
- Κλείνουμε τα ψωμάκια και ψήνουμε σε προθερμασμένη τοστιέρα για 2-3 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 133.