Η συνταγή της ημέρας, Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2025: ''Σάντουιτς με μετσοβόνε και καραμελωμένα κρεμμύδια''

Άρτος και Θεάματα 22 Σεπτεμβρίου 2025

Το μυστικό σε αυτό το λαχταριστό τοστ είναι το καπνιστό τυρί μετσοβόνε που λιώνει απολαυστικά, αλλά και το κρεμμύδι που καραμελώνουμε στο τηγάνι με ζάχαρη και ξίδι.

Tina Webb
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Food styling: Tina Webb

15' προετοιμασία
7' μαγείρεμα
Σύνολο: 22'

Υλικά - Μερίδες: για 2 τοστ
  •  1 κρεμμύδι κόκκινο κομμένο σε λεπτές φέτες
  •  1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  •  2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  •  2 κουτ. σούπας βαλσαμικό ξίδι
  •  2 ατομικά ψωμάκια
  •  4 φέτες τυρί μετσοβόνε
  •  αλάτι
Διαδικασία
  1. Για να φτιάξουμε σάντουιτς με μετροβόνε και καραμελωμένα κρεμμύδια, σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη για 3-4 λεπτά.
  2. Ρίχνουμε το βαλσαμικό ξίδι, λίγο αλάτι και συνεχίζουμε να σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά ακόμα. Αποσύρουμε
  3. Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση.
  4. Μοιράζουμε τα κρεμμύδια και βάζουμε από πάνω 2 φέτες τυρί μετσοβόνε, στο καθένα.
  5. Κλείνουμε τα ψωμάκια και ψήνουμε σε προθερμασμένη τοστιέρα για 2-3 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 133.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 69 φορές