Αυτά τα κλασικά χριστουγεννιάτικα μπισκότα με τζίντζερ γίνονται εύκολα και στολίδια για το δέντρο μας.
Μόλις βγάλουμε τα μπισκότα από τον φούρνο, όσο ακόμα είναι ζεστά, κάνουμε μια μικρή τρύπα σε μια άκρη τους για να περάσουμε από εκεί μια κορδελίτσα και να τα κρεμάσουμε, αν θέλουμε, στο δέντρο.
- 125 γρ. μαλακωμένο βούτυρο
- 125 γρ. ζάχαρη άσπρη ή καστανή
- 1 κρόκος αυγού, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κουτ. σούπας σιρόπι καλαμποκιού
- 60 ml νερό (ή χυμός πορτοκαλιού)
- 340 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 γεμάτο κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
- 1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
- Για να φτιάξουμε χριστουγεννιάτικα μπισκότα-στολίδια, αρχικά χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το φτερό το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να φτιάξουμε ένα πυκνό και κρεμώδες μείγμα.
- Προσθέτουμε τον κρόκο, το σιρόπι, το νερό (ή χυμό) και τα χτυπάμε αλλά με χαμηλή ταχύτητα, ίσα να αναμειχθούν.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, το τζίντζερ και τη σόδα, σε δόσεις και συνεχίζουμε το χτύπημα, αρχικά με το φτερό και στη συνέχεια, όταν το μείγμα θα αρχίσει να γίνεται ζύμη, με το γάντζο, μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή.
- Τη βάζουμε για 15 λεπτά στο ψυγείο, τυλιγμένη σε μεμβράνη.
- Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη, σε φύλλο με πάχος 0,5 εκατοστό.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
- Με γιορτινά κουπ-πατ (δεντράκια, καμπάνες, αστέρια κ.λπ.), κόβουμε μπισκότα και τα βάζουμε σε ταψί, στρωμένο με λαδόκολλα.
- Ξαναπλάθουμε όση ζύμη περίσσεψε, την ανοίγουμε πάλι και κόβουμε κι άλλα μπισκότα.
- Ψήνουμε τα μπισκότα για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Τα βγάζουμε και, όσο είναι ζεστά, κάνουμε μια μικρή τρύπα σε μια άκρη τους για να περάσουμε από εκεί μια κορδελίτσα και να τα κρεμάσουμε, αν θέλουμε, στο δέντρο.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως σε σχάρα.
- Περνάμε, στα χριστουγεννιάτικα μπισκότα, κορδελίτσες από τις τρύπες και τα κρεμάμε στο δέντρο.







































