Η ιδέα της σεφ είναι απλή και συναρπαστική: δίνει στο κοτόπουλο τον ρόλο της ζύμης πίτσας και πάνω του στρώνει τα άλλα υλικά!
- 400 γρ. ώριμες ντομάτες, τριμμένες
- 1 κουτ. σούπας κάππαρη, ξαλμυρισμένη
- 2 σκελίδες σκόρδου, πολύ ψιλοκομμένες
- 1/4 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη
- 4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
- 4 λεπτές φέτες κασέρι
- 2 μπάλες μοτσαρέλα, σε λεπτές φέτες
- 4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού ή 4 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
- 3-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- πράσινη σαλάτα για το σερβίρισμα
- Για το κοτόπουλο φιλέτο ψημένο σαν πίτσα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
- Ανακατεύουμε σε μπολ τις ντομάτες, την κάππαρη, το σκόρδο, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και 2 κουτ. σούπας νερό.
- Τακτοποιούμε τα φιλέτα στη σειρά σε ένα μέτριο πυρίμαχο ταψάκι, λαδωμένο. Τα αλατοπιπερώνουμε και απλώνουμε πάνω τους τα τυριά και το μπέικον.
- Περιχύνουμε με το μείγμα ντομάτας και το υπόλοιπο λάδι, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο.
- Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για άλλα 5-10 λεπτά, μέχρι να μελώσει λίγο η σάλτσα.
- Ξεφουρνίζουμε το κοτόπουλο φιλέτο ψημένο σαν πίτσα, σκορπίζουμε τον βασιλικό και τον μαϊντανό και σερβίρουμε.
- Συνοδεύουμε με σαλάτα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 145.