Tag: ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

Το κλασικό και αγαπημένο ψητό κοτόπουλο σε μια εκδοχή λίγο διαφορετική: ανοιγμένο «πεταλούδα» και μαριναρισμένο με πάπρικα και σκόρδο

Απλή πολυτέλεια στο πιάτο. Αυτή την εποχή θα επιλέξουμε τη φρέσκια, μαύρη φθινοπωρινή τρούφα (Tuber uncinatum), γνωστή και ως τρούφα της Βουργουνδίας.

Ένα πλούσιο κάρι με μπόλικο καρδάμωμο (κακουλέ) δίνει έντονη γεύση και άρωμα στο κοτόπουλο. Συνοδεύουμε με ρύζι μπασμάτι και πίκλες λαχανικών.

Σαλάτα-γεύμα η κλασική αμερικάνικη Cobb. Παρά τις μικροπαραλλαγές, τα βασικά υλικά της παραμένουν σταθερά: το ψητό στήθος κοτόπουλου, τα βραστά αυγά, το τραγανό μπέικον, το μπλε τυρί και οι ντομάτες.

Αλεύρωμα με καλαμποκάλευρο, πέρασμα μόνο από ασπράδια και μετά από «γαλέτα» από τριμμένα αμύγδαλα και κουάκερ είναι τα μυστικά αυτού του ξεχωριστού πανέ.

Ένα χαρακτηριστικό πιάτο της μαροκινής κουζίνας είναι η pastilla, ένα είδος πίτας με κοτόπουλο (ή περιστέρι), αμύγδαλα και μπαχαρικά, πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη, που ισορροπεί θαυμάσια αλμυρό και γλυκό.

H ισπανική παέγια είναι αξεπέραστη. Ετοιμάζουμε την εκδοχή με κοτόπουλο και θαλασσινά σύμφωνα με τις οδηγίες του μετρ του είδους Δημήτρη Κοντόπουλου.