Η συνταγή της ημέρας: ''Χοιρινό στιφάδο, γρήγορο''

Άρτος και Θεάματα 27 Ιουλίου 2023

Μια συνταγή εξπρές για χοιρινό στιφάδο, τρυφερό και ζουμερό.

Καφενείο Καραμπουτζές

Φωτογραφία: Μιχάλης Παππάς


10' προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'

Υλικά - Μερίδες: 4-6
  •  1 κιλό ψαρονέφρι ή χοιρινή σπάλα, σε μικρά κυβάκια όπως στο σουβλάκι
  •  3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο + 80 ml
  •  5 κρεμμύδια, στα τέσσερα
  •  300 ml κόκκινο ξηρό κρασί
  •  1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
  •  1 κουτ. γλυκού κύμινο
  •  4 φύλλα δάφνης
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  1. Για να ετοιμάσουμε το γρήγορο χοιρινό στιφάδο σε ένα τηγάνι βάζουμε τις 3 κουταλιές ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε το κρέας για 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
  2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τα 80 ml ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 1 λεπτό.
  3. Προσθέτουμε το κρέας, το κρασί, τον πελτέ και 300 ml νερό και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε αλατοπίπερο και τα μπαχαρικά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 208.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 1048 φορές

Τα ζώδια την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2025

Η Πανσέληνος στον Ταύρο δίνει έμφαση στην ύλη, την ασφάλεια και στις σχέσεις. Η αρμονία της με τον Β. Δεσμό στους Ιχθύες δείχνει ότι σταθερές αποφάσεις και πρακτικά βήματα οδηγούν σε πνευματική πρόοδο και ισορροπία.

Τα ζώδια την Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2025

Ο Άρης εισέρχεται στον Τοξότη, φέρνοντας ορμή, ανυπομονησία και ανάγκη για ελευθερία. Η αντίθεση με τον Ουρανό προκαλεί αιφνίδιες εντάσεις ή ανατροπές, απαραίτητη είναι η ψυχραιμία και το ανοιχτό πνεύμα για νέες προοπτικές.