Η συνταγή της ημέρας: ''Χοιρινό στιφάδο, γρήγορο''

Άρτος και Θεάματα 27 Ιουλίου 2023

Μια συνταγή εξπρές για χοιρινό στιφάδο, τρυφερό και ζουμερό.

Καφενείο Καραμπουτζές

Φωτογραφία: Μιχάλης Παππάς


10' προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'

Υλικά - Μερίδες: 4-6
  •  1 κιλό ψαρονέφρι ή χοιρινή σπάλα, σε μικρά κυβάκια όπως στο σουβλάκι
  •  3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο + 80 ml
  •  5 κρεμμύδια, στα τέσσερα
  •  300 ml κόκκινο ξηρό κρασί
  •  1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
  •  1 κουτ. γλυκού κύμινο
  •  4 φύλλα δάφνης
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  1. Για να ετοιμάσουμε το γρήγορο χοιρινό στιφάδο σε ένα τηγάνι βάζουμε τις 3 κουταλιές ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε το κρέας για 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
  2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τα 80 ml ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 1 λεπτό.
  3. Προσθέτουμε το κρέας, το κρασί, τον πελτέ και 300 ml νερό και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε αλατοπίπερο και τα μπαχαρικά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 208.

www.gastronomos.gr

Προβλήθηκε 1068 φορές

Η συνταγή της ημέρας, Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2025: ''Σαρμάδες με ποντιακό μαύρο λάχανο και πλιγούρι, από το Άγιον Όρος''

Με ποντιακά μαύρα λάχανα που μάζεψε λίγα λεπτά πριν από το μαγείρεμα έφτιαξε αυτούς τους σαρμάδες με πλιγούρι ο πατέρας Γεώργιος στο κελλί του Αγίου Νικολάου.

Η συνταγή της ημέρας, Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2025: ''Καπόνια με πράσα, πατάτες και κρόκο Κοζάνης''

Τα καπόνια, που τους φθινοπωρινούς μήνες τα βρίσκουμε σε αφθονία σε μεγάλα ψαράδικα, συνδυάζονται με πράσα, πατάτες και κρόκο Κοζάνης σε ένα πολύ ωραίο και εύκολο φαγητό – η ίδια συνταγή γίνεται βέβαια και με μπακαλιάρο, λούτσο ή σκορπίνα.