1) (Από τη νέα ποιητική μου συλλογή "Χάλκινη βροχή", εκδ. Γκοβόστη-Ποιητικά. Οκτώβριος 2020).
2) (Ειδική "αφιέρωση" στον ψάλτη νεκροπομπό κ. Τσιόδρα και στον πρόεδρο του πανελλήνιου Ιατρικού συλλόγου, κάποιον Εξαδάκτυλο, που, με περισσό θράσος, απαίτησε "να κλείσουν τώρα τα σχολεία"! Κάτι που δεν έπραξε ούτε ο Οθωμανός Μαχμουτ ο Β).
3. (Με την ποίηση τους πολεμάς πιο αποτελεσματικά. Υποθέτω).
Ήταν η Πρωτομαγιά του 1976. Δύο χρόνια μετά την πτώση της δικτατορίας και το δράμα της Κύπρου. Οι Έλληνες έβλεπαν με αισιοδοξία το μέλλον, αλλά και με την καχυποψία ότι δεν έχουν εξαφανιστεί οι πιθανότητες μίας επιστροφής των χολερικών και των απομειναριών της χούντας.
Την ημέρα της γιορτής του Πάσχα βρέθηκα όπως οι περισσότεροι γύρω από ένα οικογενειακό τραπέζι. Εκεί που μετά τον οβελία, ανάμεσα στα γλυκά που έχουν μείνει και στο τελευταίο τσίπουρο, γίνονται οι πιο σημαντικές συζητήσεις.
Η ημέρα της γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου συσχετίστηκε με την ημέρα των ερωτευμένων από τον Τζέφρυ Τσώτσερ και το ποίημα του «Το Κοινοβούλιο των Πτηνών»