Κορωνοϊός: Προς νέα δόση εμβολίου το φθινόπωρο

Υγεία 11 Αυγούστου 2023

Θα χρειαστούμε νέα δόση εμβολίου για τον κορωνοϊό το φθινόπωρο, είπε η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, στην εκπομπή του Κώστα Λασκαράτου «UPDATE» στο ERTNEWS.

«Περιμένουμε όλες τις οδηγίες και από την Εθνική Επιτροπή και από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Πιστεύω προσωπικά ότι θα χρειαστεί κάποια δόση το φθινόπωρο, όπως χρειάζεται για την γρίπη που αλλάζει υποπαραλλαγές κάθε χρόνο και κάνουμε ένα εμβόλιο κάθε φθινόπωρο για να το θυμηθούμε».

Όσο για τα νέα στελέχη του κορωνοϊού, η κ. Γκάγκα είπε: «Έχουμε υποπαραλλαγές της Όμικρον, αλλάζουν λίγο και αυξάνονται τα κρούσματα. Αυξήθηκαν την τελευταία εβδομάδα πάνω από 70%, αλλά μιλάμε για περίπου 450 εισαγωγές όλη την εβδομάδα. Μιλάμε για 8 διασωληνώσεις όλη την βδομάδα, και είναι κυρίως άνθρωποι που είναι μεγαλύτεροι σε ηλικία και έχουν προβλήματα υγείας.

Άρα νομίζω ότι αυτό που πρέπει να σκεφτόμαστε είναι ότι υπάρχει κορονοϊός, είναι ανάμεσα μας, κινδυνεύουν περισσότερο οι άνθρωποι που έχουν πρόβλημα και αυτοί πρέπει να προσέχουν να το έχουμε στο νου μας αλλά δεν είναι ανησυχητικά τα μεγέθη» ανέφερε.

www.aftodioikisi.gr

Προβλήθηκε 3269 φορές

''Ksou ksou'': Η δωρεάν εφαρμογή για κουνούπια και κατσαρίδες - Πώς την κατεβάζουμε στο κινητό

Με το πάτημα ενός κουμπιού απλά ενεργοποιείται από το ηχείο της κινητής συσκευής ένα αρχείο ήχου που δεν μπορεί να το αντιληφθεί το ανθρώπινο αυτί εξαιτίας των ιδιαίτερων συχνοτήτων

Ενημέρωση από το Δήμο Ηλιούπολης σχετικά με τα κρούσματα στρεπτόκοκκου

Σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας(Ε.Ο.Δ.Υ.) παρατηρείται τον τελευταίο χρονικό διάστημα αλυσιδωτό κλείσιμο σχολικών μονάδων λόγω κρουσμάτων στρεπτοκοκκικής λοίμωξης από πυογόνο στρεπτόκοκκο σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

74η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ: Ο ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ!

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ηλιούπολης προσηλωμένη με συνέπεια στο κοινωνικό της έργο, διοργανώνει την 74η Εθελοντική Αιμοδοσία σε συνεργασία με το Κέντρο Αιμοδοσίας του Περιφερειακού Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Γεώργιος Γεννηματάς» και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου μας.