Tag: ΠΟΥ

Το κλασικό και αγαπημένο ψητό κοτόπουλο σε μια εκδοχή λίγο διαφορετική: ανοιγμένο «πεταλούδα» και μαριναρισμένο με πάπρικα και σκόρδο

Απλή πολυτέλεια στο πιάτο. Αυτή την εποχή θα επιλέξουμε τη φρέσκια, μαύρη φθινοπωρινή τρούφα (Tuber uncinatum), γνωστή και ως τρούφα της Βουργουνδίας.

Ο Γ.Σ.Η. με έκπληξη και λύπη διαπίστωσε, ότι τις τελευταίες ημέρες βρέθηκε εν μέσω διελκυστίνδας δημοτικών αρχόντων, συμβούλων και παρατάξεων, όπου χρησιμοποιήθηκε οπτικό υλικό επιτόπιας επίσκεψης σε αθλητική εγκατάσταση, χωρίς πρότερη ενημέρωση της χρήσης ή του σκοπού λήψης, καθώς επίσης και χρήση διασκευασμένων συνομιλιών σε πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, αποδιδόμενες στο προεδρείο του Γ.Σ.Η.

Ένα πλούσιο κάρι με μπόλικο καρδάμωμο (κακουλέ) δίνει έντονη γεύση και άρωμα στο κοτόπουλο. Συνοδεύουμε με ρύζι μπασμάτι και πίκλες λαχανικών.

Σαλάτα-γεύμα η κλασική αμερικάνικη Cobb. Παρά τις μικροπαραλλαγές, τα βασικά υλικά της παραμένουν σταθερά: το ψητό στήθος κοτόπουλου, τα βραστά αυγά, το τραγανό μπέικον, το μπλε τυρί και οι ντομάτες.

Αλεύρωμα με καλαμποκάλευρο, πέρασμα μόνο από ασπράδια και μετά από «γαλέτα» από τριμμένα αμύγδαλα και κουάκερ είναι τα μυστικά αυτού του ξεχωριστού πανέ.

(Κατερίνα Μπούνου) Ο δήμος Ηλιούπολης ζήτησε, απο 2/9 να τον πληροφορήσουμε για το πλήθος των τμημάτων και το πλήθος των αιθουσών διδασκαλίας που διαθέτουμε προκειμένου τα όποια ζητήματα να αντιμετωπίσουν νωρίς. Έτσι νόμιζα εγώ; έτσι νόμιζα.