Ο Χαφιές της Γειτονιάς (και η ένοχη σιωπή της Εκκλησίας) του Νίκου Καραβέλου

Αρθρογραφία 14 Δεκεμβρίου 2020

Νίκος Καραβέλος

Ο γράφων, ουδέποτε υπήρξε θρήσκος. Ουδέποτε, όμως, συγχωρεί την ασέβεια και την αμετροέπεια έναντι της πίστης και των συμβόλων της. Θεωρεί ότι οι πιστοί έχουν, τουλάχιστον, το ίδιο (αν όχι εκ του Συντάγματος ισχυρότερο) δικαίωμα να υπερασπίζονται την πίστη τους, με τους λοιπούς πιστούς συμπατριώτες ή "μουσαφίρηδες".

Ο γράφων αποδίδει την απρέπεια, που "θάλλει" τελευταία, στην εκτεταμένη αμορφωσιά μερίδας του κόσμου, και δυστυχώς του λεγόμενου προοδευτικού χώρου.

Εκείνοι όφειλαν να είναι οι πρώτοι υπερασπιστές του δικαιώματος στην θρησκευτική ελευθερία, που πλήττεται σήμερα, γιατί είναι μέρος της γενικής ελευθερίας που έχει καθήκον και δικαίωμα να απολαμβάνει ο πολίτης.

Σε κανένα, τουλάχιστον ορθόδοξο, κράτος δεν καταλύθηκε με το στανιό η απρόσκοπτη μετάβαση και συμμετοχή στις εκκλησίες, με τους όρους προστασίας της δημόσιας υγείας..

Δεν επετράπη το αυτονόητο, η έκφραση της αγωνίας των πιστών, με τήρηση βεβαίως των υγειονομικών κανόνων, έστω και κι αν τους συνέταξαν αισθητικά ανάπηροι και κοινωνικά και μορφωτικά αστοιχείωτοι , όπως ο Τάδε (ο τσίγκινος ψαλτάκος) και ο Δείνας (ο νεκρούφης με τα κοκάλινα μαύρα γυαλάκια), μετά της απόκοσμης ανδρικής και γυναικείας χορωδίας των εντεταλμένων ιατρών της εξουσίας.

Απλή επισκόπηση, καταδεικνύει τη "μοναδικότητα" της ελληνικής περίπτωσης, που οφείλεται αφ ενός στην εμπαθή έλλειψη ιστορικής παιδείας, μέρους του πολιτικού (υπηρετικού) προσωπικού και μέρους του κόσμου που ανέχεται, και αφ' ετέρου στην διαχρονική, πλην εξαιρέσεων, δουλική προσκόλληση των μεγαλοιερέων στις ορέξεις της εξουσίας, προς χάριν της φορολογικής τους "ευταξίας" και της ακόρεστης οικονομικής τους βουλιμίας.

Χωρίς να αποκλείεται η φοβία τους και η περιπτώσεις των "άστατων ράσων".

Δεν εξηγείται αλλιώς η εκκωφαντική σιωπή της επίσημης Εκκλησίας.

Στις 13 του μηνός Δεκεμβρίου, του δέκατου μνημονιακού (τα ξεχάσαμε;) έτους, τα όργανα της μητσοτακικής καταστολής στο Κορωπί, όρμηξαν προς αποκατάσταση της τάξης, όχι κατά των ληστών αλλά κατά των πιστών!

Να σημειωθεί, (για όσους δεν παρακολουθούν τα νέα εγκληματολογικά χρονικά) ότι σήμερα ο λεγόμενος πιστός, αποτελεί νέα μορφή ποινικού δράστη, το δε πλείστον των πράξεών του, συγκροτεί σοβαρά ποινικά αδικήματα.

Επέδραμαν, λοιπόν τα "καλόπαιδα με στολή" και βρήκαν σε έκταση 500 τ.μ μια χούφτα κοσμάκη που λιτάνευε. Ω! του εγκλήματος!

Είπαν, και επέπεσαν θαρραλέα επί του Ναού και της κακοποιού νεωκόρου και μοίρασαν 1500 ευρώ στον Ναό και 300 ευρώ στην κακομοίρα τη νεωκόρο!

Τι ανδρεία αστυνομική!

Οι ιερείς και οι επίτροποι συνελήφθησαν, έξω από τον ναό, διότι, ως γνωστόν, οι Έλληνες καταστολείς εις τούτο διαφέρουν από τους ναζί και τους άγριους γενειοφόρους ληστές του Φαρ Ουέστ: Δεν μπουκάρουν στους Ναούς την ώρα της λειτουργίας. Λίγο είναι στις μέρες μας;

Το σπουδαιότερο είναι ότι η επέλαση του ''ιππικού'' της ΕΛ.ΑΣ πραγματοποιήθηκε κατόπιν επίμονων καταγγελιών του Χαφιέ της Γειτονιάς, ενός νέου είδους ''συνειδητού πολίτη'', που επιβιώνει μέσα στην κοπριά που συγκεντρώνεται πλέον επικίνδυνα από τα περιττώματα που μας κυβερνούν και από τα σκουπίδια της δικής μας ανοχής και αδιαφορίας.

Προβλήθηκε 723 φορές

Αλέκος Παναγούλης: 49 χρόνια από τον χαμό ενός αυθεντικού λαϊκού ήρωα

Ήταν η Πρωτομαγιά του 1976. Δύο χρόνια μετά την πτώση της δικτατορίας και το δράμα της Κύπρου. Οι Έλληνες έβλεπαν με αισιοδοξία το μέλλον, αλλά και με την καχυποψία ότι δεν έχουν εξαφανιστεί οι πιθανότητες μίας επιστροφής των χολερικών και των απομειναριών της χούντας.

Η άδεια Αθήνα και τα άδεια όνειρα των παιδιών μας (Ελένη Καλογεροπούλου)

Την ημέρα της γιορτής του Πάσχα βρέθηκα όπως οι περισσότεροι γύρω από ένα οικογενειακό τραπέζι. Εκεί που μετά τον οβελία, ανάμεσα στα γλυκά που έχουν μείνει και στο τελευταίο τσίπουρο, γίνονται οι πιο σημαντικές συζητήσεις.