του Νίκου Καραβέλου

"Αν πρόλαβες το εμβόλιο, θα προλάβεις και το μετρό"!


Αυτή η φράση τι συναίσθημα θα γεννούσε στον ακροατή: Κατανόηση!
Τι άλλο θα σκεφτόταν και ο πλέον καλοπροαίρετος αν, αίφνης, βρισκόταν στη δυσάρεστη θέση να συμβαδίζει με κάποιον ανόητο;
Κι αν μάλιστα αυτός ήταν κάποιος σημαντικός, ας πούμε ο πρωθυπουργός, τι όγκο υπομονής οφείλεις να επιστρατεύσεις !


Μιας και μιλάμε για επιστρατείες, ουδέποτε διακόπτεις έναν βλάκα για να του επισημάνεις τη ιδιότητα του. Εσύ, ως επίστρατος, οφείλεις να προσκυνάς την ηγετική του βλακεία, για δικό σου όφελος.


Θα μου πείτε αυτούς που ξερνούν τέτοια, αναβιβάζουμε στον "θρόνο". Είναι γιατί ο αμόρφωτος που αποτελεί σημαντικό μέρος του κόσμου, επιθυμεί να τον κυβερνά κάποιος του δικού του επιπέδου. Για μη νιώθει άβολα κι έπειτα για να έχει το προνόμιο να τον βρίζει. "Κατά τον μεζέ και το πιρούνι".


"Αν πρόλαβες το εμβόλιο, θα προλάβεις και το μετρό".
Τι κουβέντα! Την είπε ο πρωθυπουργός μας και έκτοτε στην αμορφωσιά του "ακούμπησαν οι αιώνες"!


Το έχω γράψει πλειστάκις και δεν εισακούομαι. Πρέπει να καταργηθούν άπαντες οι φόροι..Όχι για λόγους ανθρωπισμού ή επιείκειας αλλά για λόγους στεγνά εισπρακτικούς. Με λίγα λόγια να αντικατασταθούν με έναν και μόνο φόρο που θα γέμιζε τα ταμεία των "Θεσμών" (κατά κ.Τσίπρα). Τον φόρο βλακείας!


Και επειδή, φυσικά, θα τον εγκαινίαζε πρώτος ο κ. Πρωθυπουργός, με αυτά που κολακεύεται να ξεστομίζει, καλό θα ήταν να ονομαστεί " Ειδικός φόρος πρωθυπουργικής ανοησίας".


Πώς το είπε ρε παιδιά;
"Αν πρόλαβες το εμβόλιο, θα προλάβεις και το μετρό".
Τι συναίσθημα θα γεννούσε, λοιπόν, η φράση;
Θαυμασμό!


Και μια διαπίστωση, του θαυμασμού απότοκη:
"Βρε τόσο γρήγορα τρέχουν μόνο το φως και η βλακεία των πολιτικών. Μάλλον η αμορφωσιά τους".

Προβλήθηκε 593 φορές

Ο ΣΕΒ θέλει και λεφτά για να μην πληρώνει! (του Γιώργου Τζεδάκι)

Πώς φαίνεται ο Χατζηδάκης ότι δεν έχει δουλέψει ποτέ του. Θα δουλεύει, λέει, μια μητέρα 10-12 ώρες κάθε μέρα κι έτσι θα μπορεί στο ρεπό της Παρασκευής να παίζει με τα παιδιά της. Μόνο που τότε βρε Κωστή μας δεν θα μπορεί από την κούραση ούτε να τους μιλήσει!

... και... Πράσινα Άλογα (και... πράσσειν άλογα) - Τούλα Πάντου - Σταύρος Πάντος

Έναν ''μύθο'' θα σας πω ... Σε κάποια πόλη, κάποιος από τύχη εφευρέτης καταστρέφει το κοντινό δάσος, για να αξιοποιήσει τα φυτά για μια εφεύρεσή του που κάνει τρελές πωλήσεις. Στόχος να αποκομίσει κέρδη. Όλη η βλάστηση και η φυτική ζωή της πόλης αντικαθίστανται με τεχνητές κι ένας άπληστος Δήμαρχος, ο Aloysius O'Hare...

Θεωρούν τη χώρα τσιφλίκι τους! (Γιώργος Τζεδάκις)

Η Κεραμέως μας εξηγεί πως όσοι μαθητές δεν γράφουν καλά στις πανελλαδικές εξετάσεις «δεν αξίζουν να σπουδάσουν σε πανεπιστήμιο». Στο μεταξύ, η ίδια απέτυχε να μπει και φοίτησε στο εξωτερικό! Και την έκαναν και υπουργό Παιδείας… Έχει, όμως, ιδέες η αφιλότιμη.

Η Πόλις Εάλω...Ο θανάσιμος τραυματισμός του Ιωάννη Ιουστινιάνη (29 Μαΐου 1453) του Κωνσταντίνου Λινάρδου

Στις 26 Ιανουαρίου του 1453, κατέφτανε στην Κωνσταντινούπολη μαζί με 700 στρατιώτες, ο κατά Δούκα `` επιδέξιος ανήρ και εις παραταγάς και συνασπισμούς πολέμων δοκιμώτατος `` Γενουάτης, Ιωάννης Ιουστινιάνη Λόγγο.

Τα ''ινδικά χοιρίδια'' και οι χοίροι (του Νίκου Καραβέλου)

Για λόγους αρχών, οφείλουμε συγγνώμη από τα συμπαθή γουρούνια,(που τόσα παθαίνουν από εμάς), επειδή τα παρομοίασα με κάποιους της Ιατρικής, των οποίων το θράσος μαζί με την αμορφωσιά αποκαλύπτουν πως μόνο του το "γιατριλίκι" και "καθηγητιλίκι" δεν σε κάνει άνθρωπο.