• venchi
  • chrysallida_new
  • vlachos_apofraxeis
  • lampros_odontiatros
  • syntrivani
  • paulou_dontia
  • pasalimani
  • kargas
  • raxati
  • ispecs
  • little_bees
  • pmtp
  • anagnostou
  • jason cafe
  • dimi_fashion
  • goudis
  • Ηλεκτρικά Φασόης
  • 3pigs
  • enso_tatoo
  • moutrakia.kids.tv
  • titans_ Ju_Jitsu_Club
  • chrisalida
  • kids_party
  • Iraklis_Tsims
  • skoumis_metaforiki
  • artina bakery
  • psinokaimetho
  • booze
  • stamatiou_apofraxeis
  • petshopcorner

Πέθανε η ηθοποιός Τζένη Ζαχαροπούλου

Άρτος και Θεάματα 02 Ιουλίου 2026

Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο, καθώς έφυγε από τη ζωή η Τζένη Ζαχαροπούλου, ηθοποιός που άφησε το στίγμα της τη χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου με σπουδαίους ρόλους.

Η Τζένη Ζαχαροπούλου άφησε την τελευταία της πνοή τα ξημερώματα της Πέμπτης στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύονταν τις τελευταίες ημέρες σε ηλικία 85 ετών.

Γεννήθηκε το 1941. Τελείωσε την σχολή Κατσέλη και στη συνέχεια έκανε περιοδεία με τον Δημήτρη Ροντήρη για 3 χρόνια σε όλον τον κόσμο με κλασικό ρεπερτόριο.

Αμέσως μετά, η συνεργασία της με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ την κάνει γνωστή στο ευρύ κοινό.


Στη συνέχεια συνεργάζεται με όλους τους μεγάλους κωμικούς.

Έχει παίξει σε σειρές που ήταν σταθμοί στην ελληνική τηλεόραση όπως «Γιούγκερμαν», «Πανθέοι», «Η γειτονιά μας», «Οι φρουροί της Αχαϊας».

Φιλμογραφία
  • Η γυνή να φοβήται τον άνδρα (1965)
  • Η λεωφόρος της προδοσίας (1969) [Φιόνα]
  • Ορατότης μηδέν (1969) [Μαίρη]
  • Πεθαίνω κάθε ξημέρωμα (1969)
  • Ένα αστείο κορίτσι (1970) [Άννα]
  • Δυο τρελοί και ο ατσίδας (1970)
  • Η κόρη του ήλιου (1971) [Λευκή]
  • Η λεωφόρος του μίσους (1971)
  • Σ’ αγαπώ (1971)
  • Και ξανά προς τη δόξα τραβά (1980)
  • Τροχονόμος… Βαρβάρα (1981) [Χαρά Φουρτούνα]
  • Θανάσης, ο αισιόδοξος (1989) [Μαίρη Ροδινού]
  • Κόκκινο τριαντάφυλλο σου έκοψα (1993) [μάνα]

Από τις τελευταίες δημόσιες εμφανίσεις της ήταν στο Σπίτι του Ηθοποιού και στη μουσική σκηνή «Γιώργος Μαρίνος» τον περασμένο Μάιο σε ένα αφιέρωμα στον σπουδαίο καλλιτέχνη Γιώργο Μαρίνο.

www.efsyn.gr

Προβλήθηκε 621 φορές

Η συνταγή της ημέρας, Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2026: ''Στριφτάρια σιτσιλιάνικα, πικάντικα''

Με λίγα, απλά υλικά φτιάχνονται οι πιο ωραίες μακαρονάδες. Ενίοτε και με ταχύτητα αστραπής, όπως αυτή εδώ, που είναι ντοματένια, τυρένια και πικάντικη, και θέλει μόνο ένα χτύπημα των υλικών.