Πέθανε ο στιχουργός Μιχάλης Μπουρμπούλης

Άρτος και Θεάματα 20 Ιουλίου 2023

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών ο Μιχάλης Μπουρμπούλης, ένας στιχουργός που έγραψε τη δική ιστορία.

Ο Μιχάλης Μπουρμπούλης ήταν μια πολυδιάστατη προσωπικότητα, γεννήθηκε το Νοέμβριο του 1939 στην Ιθάκη και σπούδασε δημοσιογραφία, ναυτιλιακά, κινηματογράφο και θέατρο.

Θεωρείται από τους σημαντικότερους στιχουργούς του ελληνικού τραγουδιού. Μερικοί από τους μεγαλύτερους Ελληνες ερμηνευτές έντυσαν τους στίχους του με την φωνή τους. 

Τραγούδια του τραγούδησαν οι Μαρία Φαραντούρη, Χάρις Αλεξίου, Γιώργος Νταλάρας, Δημήτρης Μητροπάνος, Δήμητρα Γαλάνη, Μαρινέλα, Ελένη Βιτάλη, Milva, Klaudia Delmer, Ζωρς Μουστακί, Μαρία Δημητριάδη, Τάνια Τσανακλίδου, Βίκυ Μοσχολιού, Σωτηρία Μπέλλου, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Αντώνης Καλογιάννης και άλλοι.


Μεταξύ των επιτυχιών του περιλαμβάνονται: «Μην Κλαις» και «Πλατεία Βάθης» (Σωτηρία Μπέλλου), «Καμιά Φορά» και «Να Παίζει το Τρανζίστορ» (Μαρινέλλα), «Τα Βεγγαλικά σου Μάτια» (Νταλάρας), «Το Παιδί από την Κρήτη» και «Στην Πύλη του Αδριανού» (Μαρία Δημητριάδη).




Θεατρικά του έργα, που παρουσιάστηκαν είναι: «Ένας Βασιλιάς πεταλούδα», «Η μηχανή και το τέλος της ρομαντικής κυρίας Λάμπ», «Ο Ντιλάλης»

Παράλληλα εξέδωσε πολλά βιβλία όπως το «Χρονικό δύο νήσων», «Τα ταξίδια του Έκτορα», «Αστρολάτη», «Ο Πρίγκιπας των πάγων», «Της Νεκροπόλεως κρυφά χειρόγραφα, Ναιετάω δ’ Ιθάκην», κ.α., ενώ συνεργάστηκε με τους Μάνο Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδώρακη, Vangelis, Σταύρο Κουγιουμτζή, Γιώργο Χατζηνάσιο και Γιάννη Σπάνο.

www.newsit.gr

Προβλήθηκε 4324 φορές

Η συνταγή της ημέρας, Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2026: ''Η σούπα του Σεβάν - παραδοσιακά αρμένικα γιοβαρλάκια με κιμά και πλιγούρι'

Χορταστική, θρεπτική, θερμαντική -το τέλειο αντίδοτο στα κρύα-, αυτή η σούπα από την ορεινή λίμνη Σεβάν με τα τοσοδούλικα γιουβαρλάκια είναι από τα νοστιμότερα και σημαντικότερα φαγητά της αρμένικης κουζίνας.

Η συνταγή της ημέρας, Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2026: ''Εύκολη τάρτα με γλυκοπατάτα και δραμινό τσορίθο ή μπέικον''

Μια γρήγορη ζύμη που μας λύνει τα χέρια και μια λιχούδικη γέμιση με γλυκοπατάτα και αλλαντικά σε μια τάρτα που μπορούμε να κάνουμε είτε θέλουμε ένα εύκολο βραδινό είτε θέλουμε ένα ορεκτικό για ένα κάλεσμα στο σπίτι.