Tag: άνεργοι

Πολύ κοντά στα υψηλότατα επίπεδα - ρεκόρ εξακολουθεί να παραμένει η ανεργία στην Ελλάδα. Το ποσοστό της διαμορφώθηκε τον Απρίλιο στο 27,3%, όσο δηλαδή και τον Μάρτιο και ελάχιστα μειωμένο σε σχέση με το 27,5% που είχε καταγραφεί το ίδιο διάστημα πέρυσι.

Σχέδιο σοκ που απειλεί το επίδομα ανεργίας και πλήθος άλλων επιδομάτων, καθώς αυτά θα χορηγούνται με περιουσιακά κριτήρια, επεξεργάζονται υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών κατ? εντολήν της τρόικας. Για την καταβολή των κοινωνικών παροχών θα λαμβάνονται, δηλαδή υπ? όψιν όχι μόνο τα εισοδήματα που απέκτησε ο ενδιαφερόμενος κατά το εκάστοτε προηγούμενο έτος αλλά και τα περιουσιακά στοιχεία που κατέχει, δηλαδή τα ακίνητα, τα Ι.

Σχεδόν 200 εκατομμύρια είναι σήμερα οι άνεργοι σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ το 2013 άλλοι τέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι προστέθηκαν στον μακρύ κατάλογο των απελπισμένων που αναζητούν εργασία.

Εκτός από τα τεκμήρια άνεργοι,φοιτητές και μικροκαταθέτες Ρύθμιση ώστε να μην φορολογηθούν από τα τεκμήρια ανέργοι, φοιτητές και καταθέτες με ελάχιστα έσοδα από τόκους εξαιτίας των αλλαγών στις κλίμακες φορολογίας εισοδήματος, προωθεί η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.   Αλλαγές ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών ώστε άνεργοι ,φοιτητές και μικροκαταθέτες με ελάχιστα εισοδήματα από τόκους ενοίκια ή περιστασιακή απασχόληση να θεωρούνται μισθωτοί και επομένως να καλύπτονται από το αφορολόγητο.

H απασχόληση μειώθηκε κατά 1,3% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, με τα ποσοστά στις γυναίκες και να είναι μεγαλύτερα. Στο 23,3% το ποσοστό των "νέων ανέργων" Στο 27,5% αυξήθηκε το ποσοστό ανεργίας το τελευταίο τρίμηνο του 2013, από 27,0% το προηγούμενο τρίμηνο και 26% το αντίστοιχο τρίμηνο του 2012, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) Kατά το δ΄ τρίμηνο του 2013 ο αριθμός των απασχολούμενων ανήλθε σε 3.

Δραματική παραμένει η κατάσταση της ανεργίας στην Ελλάδα, η οποία το Νοέμβριο του 2013 κατέγραψε νέο αρνητικό ρεκόρ, ενώ στις γυναίκες και τους νέους η χώρα μας εμφανίζει σταθερά τα υψηλότερα ποσοστά στην ΕΕ. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, τον Νοέμβριο, η συνολική ανεργία ανήλθε στη χώρα μας στο 28% (1,382 εκατ.

Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι ένα από τα θεμελιώδη δικαιώματα του ανθρώπου, η εργασία, κατοχυρωμένο και συνταγματικά -τρόπος του λέγειν- και ιστορικά βαμμένο με αίμα, θα καταντούσε να υπάρχει πια μόνο σε λεξικά..

Ερευνα για την ανεργία στην Ελλάδα, πραγματοποίησε η Metron Analysis και σύμφωνα η συντριπτική πλειοψηφία των ανέργων (3 στους 4) ψάχνει για να βρει δουλειά κατά μέσο όρο 2,5 χρόνια παρά το γεγονός ότι πρόκειται για άτομα με υψηλά προσόντα. Τα αποτελέσματα της έρευνας παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση με θέμα «Οι όψεις της ανεργίας και το στοίχημα της επιχειρηματικότητας» που διοργάνωσαν το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, το Ίδρυμα Hanns Seidel και το Centre for European Studies.

Aνακοίνωση των συλλογικοτήτων Άνεργες ? Άνεργοι από τις γειτονιές της Αθήνας και της Συνέλευσης ανέργων/εργαζομένων στην «κοινωφελή εργασία» και στα προγράμματα ΟΑΕΔ/ ΕΣΠΑΣτην πρόσφατη έκδοση του οδηγού εφαρμογής του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας ο ΟΑΕΔ ανακοινώνει τη διαγραφή των ανέργων από τα μητρώα του, σε περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο αρνηθούν να πάνε σε θέση που προορίζονται. Αυτό συνεπάγεται χάσιμο του χρόνου ανεργίας που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για επιδόματα όπως αυτό του μακροχρόνια ανέργου (για να κόψουν πολλούς ανέργους που το δικαιούνται μετά την αλλαγή των προϋποθέσεων), την ανανέωση των βιβλιαρίων υγείας, τη μοριοδότηση σε πιθανούς διαγωνισμούς και φυσικά είναι ένας τρόπος για να παραποιήσει τα ποσοστά ανεργίας οδηγός εφαρμογήςΠέρα όμως από το νομότυπο (και νόμιμο να ήταν, σίγουρα θα ήταν άδικο και αιτία κινητοποίησης), ο ΟΑΕΔ όπως φαίνεται αναβαθμίζει τον εκβιασμό της μισθωτής (όποιοι πληρώνονται ακόμα) δουλείας (όχι δεν κάναμε λάθος στον τόνο) και του δίνει νέα χαρακτηριστικά.

ΟΑΕΔ:Πάνω απο 1 εκατομμύριο οι εγγεγραμένοι άνεργοι Έσπασαν το φράγμα του ενός εκατομμυρίου οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στις λίστες του ΟΑΕΔ τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά που έδωσε στο φως της δημοσιότητας ο Οργανισμός. Από αυτούς αναζητούν εργασία βάσει της κατηγοριοποίησης του ΟΑΕΔ 851.

Ακριβά έχουν πληρώσει οι Ελληνες πολίτες την οικονομική κρίση, καθώς η μείωση στα εισοδήματα των εργαζομένων και η βαθιά ύφεση της χώρας, έχουν ως αποτέλεσμα πολλοί κάτοικοι να μην μπορούν να καλύψουν ούτε τις βασικές τους ανάγκες. Σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης σχετικά με την επανασύνδεση του ρεύματος σε αυτούς που αποδεδειγμένα δεν μπορούν να το πληρώσουν, η εφημερίδα υπολογίζει και αναφέρει πόσοι πολίτες αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα διαβίωσης: 350.

Πρέπει να παρθούν μέτρα για να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων, των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων και των ανέργων αμέσως, πριν τις ευρωεκλογές του 2014 επεσήμανε υπουργός Ανάπτυξης κ. Χατζηδάκης.

Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων του ΟΑΕΔ εκφράζει τον αποτροπιασμό της στο νέο μέτρο της κυβέρνησης για φορολόγηση των ανέργων, που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο! Αντί της πραγματικής στήριξης σε ανθρώπους που έχασαν τη δουλειά τους εξαιτίας των εφαρμοζόμενων πολιτικών, αντί της έμπρακτης συμπαράστασης σε όσους παραμένουν άνεργοι επί μακρόν χρονικό διάστημα περιμένοντας την ανάπτυξη που τόσο αργεί, αντί της έκφρασης αλληλεγγύης σε όσους έχουν επωμιστεί με τον χειρότερο τρόπο το βαρύ φορτίο της «στήριξης της ανταγωνιστικότητας», η συγκυβέρνηση φτάνει σ' αυτή την ακραία επιλογή της φορολόγησης των ανέργων! Ως εργαζόμενοι στον ΟΑΕΔ καταδικάζουμε αυτή την ενέργεια και δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στους ανέργους. Καλούμε δε την συγκυβέρνηση να αποσύρει αυτό το απάνθρωπο μέτρο και να προχωρήσει σε όλες εκείνες τις ενέργειες που θα προστατεύουν στοιχειωδώς τους ανέργους: δωρεάν ασφάλιση, δωρεάν μετακίνηση, πραγματικά προγράμματα στήριξης της εργασίας, επέκταση του επιδόματος ανεργίας ? απόσυρση της αυστηροποίησης των προϋποθέσεων για τη χορήγηση επιδόματος ανεργίας, που πλήττει κυρίως τους εποχικά εργαζόμενους.