Η Ένωση Ελλήνων Χαρακτών αποχαιρετά τον φίλο και συνάδελφο Γιώργο Μήλιο, που έφυγε από κοντά μας.

Ο Γιώργος Μήλιος γεννήθηκε το 1935 στην Αθήνα.

Σπούδασε με υποτροφία στην ΑΣΚΤ της Αθήνας, ζωγραφική με τον Γ. Μόραλη και χαρακτική με τους Γ. Κεφαλληνό και Κ.  Γραμματόπουλο.

Συνέχισε τις σπουδές του στο Παρίσι. Έχει εργαστεί ως ζωγράφος-συντηρητής στο Βυζαντινό Μουσείο Αθηνών και δίδαξε στην Έδρα Ζωγραφικής της Αρχιτεκτονική Σχολής του Ε.Μ.Π.

Από το 1988 εργάστηκε ως καθηγητής στη Σχολή Εικαστικών και Eφαρμοσμένων Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το 1996 έγινε καθηγητής Χαρακτικής στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας.

Οφείλουμε ιδιαίτερα να αναφερθούμε στο γόνιμο εικαστικό έργο του, σε όλα τα επίπεδα και κυρίως στη χαρακτική που την υπηρέτησε με οξυδέρκεια και σύγχρονο τρόπο σκέψης.

Ο Μήλιος υπήρξε ο Δάσκαλος πολλών από τους σύγχρονους χαράκτες.

Η κηδεία του έγινε στο Κοιμητήριο Ζωγράφου σήμερα Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 11:30 π.μ.

Τα μέλη της Ένωσης Ελλήνων Χαρακτών εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.

www.zougla.gr

Προβλήθηκε 411 φορές

Ο ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΤΙΜΑ ΚΑΙ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821

Ο Δήμος Ηλιούπολης για να τιμήσει την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση συνέστησε επιστημονική επιτροπή, υλοποιεί ορισμένες από τις προτάσεις της επιτροπής και υποστηρίζει τις επιλεγμένες δράσεις των φορέων της πόλης.

Τζάστιν Μπίμπερ, Ολίβια Ροντρίγκο, BTS και Lil Nas X νικητές των MTV Video Music Awards 2021

Ο Τζάστιν Μπίμπερ, ο έφηβος φαινόμενο της ποπ στις αρχές της δεκαετίας του 2010 κέρδισε δύο από τα κορυφαία βραβεία στην τελετή απονομής των 2021 MTV Video Music Awards, μία βραδιά αφιερωμένη στη μουσική χωρίς ιδιαίτερες αναφορές στην πανδημία ή σε πολιτικά θέματα.