Μουσείο Εθνικής Αντίστασης του Δήμου Ηλιούπολης

Ανοιχτό για το κοινό από 9 το πρωί ως τις 9 το βράδυ.

Η 18η Μαΐου έχει καθιερωθεί από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) ως η ημέρα κατά την οποία σε όλο τον κόσμο γιορτάζεται η «Διεθνής Ημέρα Μουσείων», με στόχο την προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς κάθε τόπου αλλά και των ίδιων των μουσείων και θεμάτων που έχουν σχέση με αυτά.

Επιδιώκοντας να αναδειχτούν τα μουσεία ως φορείς κοινωνικών αλλαγών και βιώσιμης ανάπτυξης για την οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος, επιλέχθηκε ως θέμα του φετινού εορτασμού: «Η Δύναμη των Μουσείων».

Το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης του Δήμου Ηλιούπολης μέσα από τα εκθέματά του αφηγείται την ιστορία της Εθνικής μας Αντίστασης, συμμετέχει στον εορτασμό της ημέρας με δράσεις που αναδεικνύουν τη συμβολή της τέχνης στον αντιστασιακό αγώνα και προσκαλεί το κοινό να παρακολουθήσει την έκθεση ζωγραφικής με θέμα «Η Αντίσταση μέσα από την Τέχνη».

Το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης συμμετέχει στις δράσεις του ICOM με την οργάνωση ξεναγήσεων την Τετάρτη 18 Μαΐου 2022.


Συνολικά θα γίνουν τρεις ξεναγήσεις: 11 π.μ., 6 μ.μ. και 7 μ.μ.
Η είσοδος στο Μουσείο θα είναι ελεύθερη.
Διεύθυνση Μαρίνου Αντύπα και Σοφοκλή Βενιζέλου – Πλατεία Εθνικής Αντίστασης Ηλιούπολης.
Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο τηλέφωνο 210-99 01400.


Προβλήθηκε 168 φορές

Πέθανε η ηθοποιός Ντίνα Κώνστα

Σε ηλικία 83 ετών άφησε την τελευταία πνοή της η ηθοποιός Ντίνα Κώνστα, που αγαπήθηκε από το κοινό για πολλές ερμηνείες της αλλά ιδιαίτερα για τον ρόλο της Ντένης Μαρκορά στη σειρά «Δύο ξένοι».