Το τραγούδι αυτό είναι ένα μελοποιημένο ποίημα του Γεωργίου Σουρή, μια πολιτική σάτιρα για την Ελλάδα σήμερα.

Ένα άκρως διαχρονικό ποίημα το οποίο γράφτηκε 1893 και μιλούσε για την περίοδο της πρώτης χρεοκοπίας.

Ο Γιάννης Ζουγανέλης μελοποίησε το γνωστό ποίημα θέλοντας να σχολιάσει την πολιτική κατάσταση της χώρας μας όπου μετά από 125 χρόνια παραμείνει ακριβώς η ίδια.

Η Ελλάδα είναι μια χώρα που επιβιώνουν τα λαμόγια και οι απατεώνες λέει το άσμα θέλοντας να τονίσει την σημερινή κατάσταση της Ελλάδας.

πηγή

Προβλήθηκε 89 φορές

''Οι πειρασμοί του Αγίου Αντωνίου'' του Σαλβαδόρ Νταλί

Ο Πειρασμός του Αγίου Αντωνίου είναι συχνά επαναλαμβανόμενο θέμα στην τέχνη και στη λογοτεχνία, που αναφέρεται στον υπερφυσικό πειρασμό που σύμφωνα με αναφορές αντιμετώπισε ο Αντώνιος ο Μέγας κατά την διάρκεια της προσωρινής διαμονής του στην έρημο της Αιγύπτου.

''Να δούμε ποιος, ποιος, ποιος θα φαγωθεί''. Η μακάβρια ιστορία κανιβαλισμού πίσω από το παιδικό τραγούδι, ''ήταν ένα μικρό καράβι'''...

Το αυθεντικό τραγούδι είναι γαλλικό και έχει τίτλο «il etait un petit navire». Η αληθινή ιστορία στην οποία βασίζεται δεν είναι παιδική, αλλά δυσάρεστη και μακάβρια....

Η Ιστορία πίσω από τον Πίνακα: ''Ο Πότης Αψεντιού'' του Viktor Oliva

Η Ιστορία πίσω από τον εμβληματικό πίνακα του Victor Oliva, ''Ο Πότης Αψεντιού'', μας προσκαλεί σε ένα ταξίδι στον χρόνο και στην Belle Époque Πράγα, την εποχή όπου μεσουρανούσε η Πράσινη Νεράιδα ή αλλιώς το γνωστό μας αψέντι.