H Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (ΓΓΕΕ), διοργανώνει δύο εκδηλώσεις στην αίθουσα συνεδρίων της (Φραγκούδη 11 και Αλ. Πάντου, Τ.Κ. 101 63, Καλλιθέα), προβάλλοντας δύο ντοκιμαντέρ που αφορούν στην Ελλάδα: Το πρώτο πραγματεύεται την προσωπικότητα και το έργο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενώ το δεύτερο αποτελεί ένα τουριστικό αφιέρωμα στη χώρα μας.

Πιο συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 13.00, θα προβληθεί στην αίθουσα συνεδρίων της ΓΓΕΕ (Φραγκούδη 11 και Αλ. Πάντου, Τ.Κ. 101 63, Καλλιθέα), το γαλλικό ντοκιμαντέρ με θέμα την προσωπικότητα και το έργο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, το οποίο γυρίστηκε στο πλαίσιο της εκπομπής «Secrets d’ Histoire» του γαλλικού τηλεοπτικού δικτύου France 2.

Το ντοκιμαντέρ αποτελεί συμπαραγωγή του France 2 και της ΕΡΤ Α.Ε., η οποία παρείχε αρχειακό υλικό, τεχνική υποστήριξη και υποτιτλισμό στα Ελληνικά, στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας που έχει συνάψει με τον τηλεοπτικό σταθμό TV5 Monde, με τη στήριξη της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Η εκπομπή προβλήθηκε στη Γαλλία στις 30 Αυγούστου 2016 από το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο France 2 και συγκέντρωσε θεαματικότητα 6 εκατομμυρίων τηλεθεατών, ενώ αναμένεται να προβληθεί και από την πλατφόρμα του TV5 Monde, σε παγκόσμιο επίπεδο, στις 24 Οκτωβρίου 2016.

Το ντοκιμαντέρ επιχειρεί να αναδείξει την προσωπικότητα του Μεγάλου Αλεξάνδρου εκθέτοντας τις απόψεις Ελλήνων και Γάλλων ιστορικών και αρχαιολόγων, με τη χρήση αρχειακού υλικού, αλλά και εντυπωσιακών γυρισμάτων σε εμβληματικούς αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας και σε μουσεία.
Την Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 13:00, η ΓΓΕΕ, σε συνεργασία με το διεθνές γαλλόφωνο τηλεοπτικό δίκτυο TV5 Monde και την ΕΡΤ Α.Ε., θα προβάλλει στην αίθουσα συνεδρίων της (Φραγκούδη 11 και Αλ. Πάντου, Τ.Κ. 101 63, Καλλιθέα), γαλλικό τουριστικό ντοκιμαντέρ για την Ελλάδα, το οποίο γυρίστηκε στο πλαίσιο της εκπομπής «Echappees Belles» του γαλλικού τηλεοπτικού δικτύου France 5.

Η εκπομπή «Echappees Belles», με πολυετή παρουσία στη γαλλική τηλεόραση, καταγράφει υψηλή θεαματικότητα. Το ντοκιμαντέρ προβλήθηκε στις 4 Ιουνίου από το τηλεοπτικό δίκτυο France 5, ενώ προγραμματίσθηκε να προβληθεί, σε παγκόσμιο επίπεδο, από το TV5 Monde, στις 26 Οκτωβρίου 2016. Η προβολή στη ΓΓΕΕ αποτελεί avant-premiere της μετάδοσης του ντοκιμαντέρ από το TV5 Monde, το τηλεοπτικό δίκτυο που λειτουργεί ως το ανοιχτό παράθυρο της γαλλοφωνίας στον κόσμο. Τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ έγιναν με τη στήριξη της ΓΓΕΕ και της ΕΡΤ, στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας που έχει συνάψει με τον τηλεοπτικό σταθμό TV5 Monde.

Για τις ανάγκες του συγκεκριμένου επεισοδίου (διάρκειας 95 λεπτών), ταξίδεψε στην Ελλάδα ο Jerome Pitorin, ένας εκ των παρουσιαστών της εκπομπής. H περιήγηση ξεκινάει από την Ύδρα και στη συνέχεια ο παρουσιαστής μεταφέρεται στην ελληνική πρωτεύουσα, όπου, όπως χαρακτηριστικά τονίζει: «η νεανική ενέργεια της πόλης κατακτά εκ νέου τις συνοικίες και τις παραδόσεις, στο πλαίσιο μιας δημιουργικής ατμόσφαιρας».

Πλάνα από τα πιο γνωστά αρχαιολογικά μνημεία της Αθήνας, αλλά και σύγχρονα ορόσημα της πόλης, συναντήσεις με δημιουργικούς κατοίκους της, extreme sports και εντυπωσιακά πλάνα στη διώρυγα της Κορίνθου, ήθη και έθιμα του Πάσχα, επίσκεψη στο κάστρο της Μονεμβάσιας, συνομιλίες με Γάλλους που έχουν επιλέξει να μένουν στην Ελλάδα, ελληνική γαστρονομία και προβολή των ελληνικών γεωργικών προϊόντων, είναι λίγα μόνο από τα στοιχεία που συνθέτουν το σύνολο του επεισοδίου που είναι αφιερωμένο στη χώρα μας.

www.zougla.gr 

Προβλήθηκε 863 φορές

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΘΕΑΤΡΟΥ 2024.

Τον Νορβηγό θεατρικό συγγραφέα, Jon Fosse, βραβευμένο με το Νόμπελ Λογοτεχνίας 2023, επέλεξε φέτος το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου για τη συγγραφή του μηνύματος.