Σπουδαία νέα!

Τα κινέζικα δικαιώματα για το "Γίνε Πράκτορας του Πλανήτη" και "Η Εκδίκηση του Πουφ", δηλαδή των δύο πρώτων bestseller βιβλίων της σειράς Πράκτορες του Πλανήτη της Ελένης Ανδρεάδη (εικονογράφηση Στέφανος Κολτσιδόπουλος), πουλήθηκαν στον εκδοτικό οίκο CITIC Kids, έναν από τους μεγαλύτερους εκδοτικούς της Κίνας.

Η κυκλοφορία αυτών των δύο βιβλίων σε μια από τις ισχυρότερες αγορές του κόσμου, όπως αυτή της Κίνας, είναι μια μεγάλη επιτυχία της Ελένης Ανδρεάδη.

Ωστόσο, δεν είναι ήσσονος σημασίας το μήνυμα ελπίδας που εμπεριέχει: ότι οι Πράκτορες θα φτάσουν παντού, καταφέρνοντας κάποια στιγμή να παραδώσουν ασφαλή τον Πλανήτη στις επόμενες γενιές.

Κάντε κλικ εδώ για να πάρετε μια γεύση από τους πρωταγωνιστές του βιβλίου.


Η Ελένη Ανδρεάδη σπούδασε Περιβαλλοντική Πολιτική και ΜΜΕ στο Πανεπιστημίου Χάρβαρντ.

Έχει εργαστεί ως στρατηγικός αλλά και περιβαλλοντικός σύμβουλος στην Ελλάδα, Αμερική, Αγγλία και Γερμανία για εταιρείες, οργανισμούς και δημόσια όργανα, όπως για τη Ford Motor Company, Accenture, BBC και το Υπουργείο Εσωτερικών της Βρετανίας.

Ένα ντοκιμαντέρ της αμερικάνικης εταιρείας παραγωγής Participant Productions (που ακολούθησε την παραγωγή του Μια Ενοχλητική Αλήθεια με τον Αλ Γκορ), στο οποίο εργαζόταν ως περιβαλλοντικός σύμβουλος, την οδήγησε στην Ινδία.

Εκεί συνάντησε παιδιά που κατάφεραν να απαγορεύσουν τη χρήση της πλαστικής σακούλας στο χωριό τους και πείστηκε ότι αυτά είναι που έχουν τη δύναμη να αλλάξουν τον κόσμο.

Μετακόμισε στην Ελλάδα για να εργαστεί στην τουριστική επιχείρηση Σάνη Α.Ε., όπου επιμελείται τα προγράμματα αειφορίας Sani Green και Ikos Green.

Το 2009 ίδρυσε την ΜΚΟ Πράκτορες του Πλανήτη, με αντικείμενο τη βιωματική εκπαίδευση και δράση παιδιών για την αειφόρο ανάπτυξη.

Με καινοτόμο αναλυτικό εκπαιδευτικό υλικό και δραστηριότητες, η οργάνωση τους δίνει τα κατάλληλα εφόδια ώστε να εξελιχθούν σε πολίτες που παίρνουν πρωτοβουλίες και αναλαμβάνουν δράση για ένα καλύτερο συλλογικό μέλλον. Το σχολικό πρόγραμμα υλοποιείται σε δημόσια και ιδιωτικά δημοτικά σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα.

Το 2013 οι Πράκτορες του Πλανήτη βραβεύτηκαν ως ένα από τα 100 πιο καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα στην Ελλάδα στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Το σχολικό έτος 2015-16 οι Πράκτορες του Πλανήτη εκπαίδευσαν 12.000 παιδιά ως νέους πράκτορες αλλά και γονείς και εκπαιδευτικούς σε σχολεία της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Το πρώτο της βιβλίο, Γίνε Πράκτορας του Πλανήτη απέσπασε Κρατικό Βραβείο Παιδικού Βιβλίου, στην κατηγορία γνώσεων ενώ ταυτόχρονα βρέθηκε υποψήφιο για άλλα τρία βραβεία. 

Προβλήθηκε 1534 φορές

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΘΕΑΤΡΟΥ 2024.

Τον Νορβηγό θεατρικό συγγραφέα, Jon Fosse, βραβευμένο με το Νόμπελ Λογοτεχνίας 2023, επέλεξε φέτος το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου για τη συγγραφή του μηνύματος.