Ο Μικρός Ήρως επιστρέφει με ενα μοναδικό βιβλίο!

Άρτος και Θεάματα 07 Μαϊου 2017

Σε μια εποχή όπου οι Μικροί «μεγάλοι» Ήρωες είναι πιο αναγκαίοι από ποτέ, το βιβλίο «Ο Μικρός Ήρως – Η Ακρόπολη Κινδυνεύει!» έρχεται να ξαναζωντανέψει μια από τις πιο αθώες και σημαδιακές εποχές των παιδικών μας χρόνων! Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι.

Στα μακρινά εκείνα ’50 και ’60, το παιδικό περιοδικό – ανάγνωσμα «Ο Μικρός Ήρως» κατάφερε να κυριαρχήσει και να παραμείνει έως σήμερα εμβληματικό σημείο αναφοράς από τους πρώτους αναγνώστες του, καθώς αφηγούνταν τους αγώνες ενός ολόκληρου λαού για τη Λευτεριά στην Κατοχή και την Αντίσταση, μέσα από τις ηρωικές περιπέτειες μιας ομάδας παιδιών.

Το βιβλίο αυτό λογίζεται και ως αφιέρωμα στον «Μικρό Ήρωα» των 798 τευχών και τον συγγραφέα του, τον Στέλιο Ανεμοδουρά (1917 – 2000), με αφορμή την εφετινή επέτειο των 100 χρόνων από τη γέννησή του.

«Ο Μικρός Ήρως - Η Ακρόπολη Κινδυνεύει!» αποτελείται από πέντε καινούργιες αυτοτελείς ιστορίες του Μικρού Ήρωα από τα χρόνια της Κατοχής και της Αντίστασης, με τους ίδιους πρωταγωνιστές τον Γιώργο Θαλάσση, την Κατερίνα και τον Σπίθα.

Πέρα από την ομώνυμη ιστορία, το βιβλίο περιέχει άλλες τέσσερις περιπέτειες: «Το Μυστικό του Κόνδορα», «Ποιος είναι ο Θαλής;», «Ο Ήρωας του Νερέτβα» και «Οι Τρεις Λόγχες». Στις σπονδυλωτές αυτές ιστορίες, ο Μικρός Ήρως θα αποτρέψει ανόσια εκγλήματα με τον παράτολμο, μοναδικό του τρόπο!

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν σε ειδικό signing event οι δημιουργοί του – ο συγγραφέας Γιώργος Βλάχος και ο εικονογράφος Κώστας Φραγκιαδάκης – καθώς και ο γνωστός βιβλιοκριτικός Πάνος Τουρλής.

Η παρουσίαση έχει προγραμματιστεί για τις 27 Μαΐου στις 8.00 μ.μ. στη Λέσχη Φίλων Κόμικς (Ιερά Οδός 14, Αθήνα), στο πλαίσιο του μήνα «Μικρός Ήρως».

Εκδόσεις «Μικρός Ήρως»: τηλ. 210-8983824, site: www.mikrosiros.gr

Λέσχη Φίλων Κόμικς: τηλ. 210-3318168, site: www.lefik.gr

Πηγή: www.zougla.gr 

Προβλήθηκε 2043 φορές

Η συνταγή της ημέρας, Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2026: ''Η σούπα του Σεβάν - παραδοσιακά αρμένικα γιοβαρλάκια με κιμά και πλιγούρι'

Χορταστική, θρεπτική, θερμαντική -το τέλειο αντίδοτο στα κρύα-, αυτή η σούπα από την ορεινή λίμνη Σεβάν με τα τοσοδούλικα γιουβαρλάκια είναι από τα νοστιμότερα και σημαντικότερα φαγητά της αρμένικης κουζίνας.

Η συνταγή της ημέρας, Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2026: ''Εύκολη τάρτα με γλυκοπατάτα και δραμινό τσορίθο ή μπέικον''

Μια γρήγορη ζύμη που μας λύνει τα χέρια και μια λιχούδικη γέμιση με γλυκοπατάτα και αλλαντικά σε μια τάρτα που μπορούμε να κάνουμε είτε θέλουμε ένα εύκολο βραδινό είτε θέλουμε ένα ορεκτικό για ένα κάλεσμα στο σπίτι.