Πέθανε η ηθοποιός και τραγουδίστρια Ζωή Φυτούση

Άρτος και Θεάματα 24 Ιουλίου 2017

Την τελευταία της πνοή άφησε η γνωστή Ελληνίδα ηθοποιός, σκορπίζοντας θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο.

Η Ζωή Φυτούση πέθανε απόψε σε ηλικία 83 χρονών. Σπουδαία ηθοποιός και τραγουδίστρια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια.

Την είδηση έκανε γνωστή ο ηθοποιός και φίλος της Γιώργος Γεωργίου με ανάρτηση στο Facebook.

Η Ζωή Φυτούση γεννήθηκε τις 4 Σεπτεμβρίου 1933 στην Αθήνα (η καταγωγή της από τη Χίο) όπου μεγάλωσε και διέμεινε όλα τα χρόνια της ζωής της.

Επαιξε σε όλα τα είδη θεάτρου, από τραγωδία μέχρι επιθεώρηση, κοντά σε όλους τους μεγάλους ηθοποιούς και σκηνοθέτες, ενώ τραγούδησε όλους τους μεγάλους έλληνες συνθέτες.

Η μεγάλη της επιτυχία, ήταν το τραγούδι του Μίκη Θεοδωράκη που ερμήνευσε, «φέρτε μου ένα μαντολίνο».

Επαιξε σε πάνω από 70 ταινίες της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου ενώ έκανε αισθητή την παρουσία της στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση.

Παράλληλα, η Ζωή Φυτούση έγραφε από 11 ετών. Συνεργάστηκε με περιοδικά και εφημερίδες και έχει εκδώσει τα εξής βιβλία:«Το μαγικό βιβλίο», «Παρ΄ εκτός», «Τάφος εδώ δεν είναι», «Μια σφαίρα», «Βοήθεια, θέλω να ζήσω», «Βιβλίο Σπουδαστών, ελληνική αγωγή», «Σύγχρονοι ποιητές, Έλληνες και Ιταλοί».

Πηγή:iefimerida.gr  

Προβλήθηκε 1596 φορές

Τα ζώδια την Παρασκευή 1 Μαϊου 2026

Πρωτομαγιά με Πανσέληνο στο ζώδιο του Σκορπιού και η μέρα είναι γεμάτη πάθη, σκάνδαλα, αποκαλύψεις και ψυχολογικές διεργασίες , ιδιαίτερα για Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιοί, Υδροχόοι 2ου δεκαημέρου.

Η συνταγή της ημέρας, Tετάρτη 29 Απριλίου 2026: ''Αρακάς λαδερός, αγιορείτικος, με πατάτες και καρότα''

Έτσι ακριβώς μας μαγείρεψε τον λαδερό αρακά ο πατέρας Γεώργιος στην κουζίνα της Αθωνιάδας, του εκκλησιαστικού λυκείου στις Καρυές, πλάι στη σκήτη του Αγίου Ανδρέα.