Η κωμωδία «Ο Τελευταίος Ασπροκόρακας» του μεγάλου σκηνοθέτη και συγγραφέα Αλέξη Σολομού είναι η καινούργια παραγωγή της Θεατρικής Ομάδας της Π.Ε.Υ. Ο.Α.Ε.Δ.

Για δύο Σαββατοκύριακα, στις 14, 15 Οκτωβρίου και στις 21,22 Οκτωβρίου, οι ηθοποιοί της ομάδας- υπάλληλοι του Ο.Α.Ε.Δ. απ’όλη την Αττική, θα παρουσιάσουν στο Θέατρο Ελυζέ την παράσταση «Ο Τελευταίος Ασπροκόρακας», που εκτός από καλλιτεχνική έχει και ιστορική αξία, καθώς ήταν το τελευταίο έργο που παίχτηκε στην Αθήνα τον καιρό της Γερμανικής Κατοχής τον Αύγουστο του 1944, από το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν.

Το έργο, που εξακολουθεί να είναι επίκαιρο ακόμα και σήμερα, σατυρίζει τη μεγαλομανία, την αρτηριοσκλήρωση και την υποκριτική συμπεριφορά μιας ελληνικής αστικής οικογένειας, που ζει για να υπηρετεί το «Ονομα» και τους ένδοξους προγόνους της, ενώ είναι τυφλή στις ανάγκες και τις επιθυμίες των μελών της.

Ο νεαρός γιος της οικογένειας, όμως, ερωτεύεται μια αρτίστα του καμπαρέ κι έρχεται αναπόφευκτα σε σύγκρουση με το «κλειστό», αδιάλλακτο οικογενειακό σύστημα. Ο σατυρικός οίστρος του Αλέξη Σολομού και ο άμεσος, καυστικός και απολαυστικός του λόγος, καθιστούν αυτήν τη «μασκαράτικη παρωδία βαρύγδουπου κοινωνικού δράματος ζωντανεμένη από ανθρώπινες μαριονέττες», όπως την ονομάζει ο ίδιος, ως μία από τις ευτυχέστερες στιγμές του νεοελληνικού θεάτρου.

Θεατρική Ομάδα της Π.Ε.Υ. Ο.Α.Ε.Δ. 2017

“Ο Τελευταίος Ασπροκόρακας” του Αλέξη Σολομού

Θέατρο «Ελυζέ» - Νυμφαίου 12 Αθήνα / Ιλίσια. Τηλ: 2107782354

Ημέρες παραστάσεων: 14, 15 Οκτωβρίου 2017 & 21, 22 Οκτωβρίου 2017

Ώρα παραστάσεων: 20:30

Διάρκεια: 130 λεπτά (10 λεπτά διάλειμμα)

Είσοδος Ελεύθερη

Σημαντική Σημείωση: Συνιστούμε την έγκαιρη προσέλευση του κοινού στο θέατρο τις ημέρες των παραστάσεων, καθώς θα δοθεί αριθμός προτεραιότητας και δεν θα γίνονται κρατήσεις.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία- Δραματουργική επεξεργασία: Χριστίνα Χατζηνικολάου.

Σύνθεση, Ενορχήστρωση τραγουδιών & Μουσική διδασκαλία: Στέλιος Αλύσανδρος.

Σκηνογραφία: Αναστασία Χαρμούση. Ενδυματολογία: Κική Μήλιου. Φωτισμοί: Γιάννης Κωσταντακόπουλος.

Μουσική Επιμέλεια: Στέλιος Αλύσανδρος, Χριστίνα Χατζηνικολάου.

Στίχοι τραγουδιών: Δήμητρα Πισκοπάνη.

Χτενίσματα Θιάσου: Στέλιος Κούλης. Μακιγιάζ: Μαρία-Λουίζα Χαραλαμπίδη. Σχεδιασμός & Επιμέλεια γραφικών: Κατερίνα Ρουκά. Φροντιστήριο: Αρης Καλογερόπουλος. Βιντεο παράστασης: Κώστας Κιμούλης.

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά):

Θωμαΐς Βέκιου, Πελαγία Βουϊδάσκη, Ευαγγελία Διαμαντή, Ανδρονίκη Ζολώτα, Δώρα Μπάρζη, Αννα Μπολόφη, Θεανώ Νιώτη, Φώτης Παναγόπουλος, Δημήτρης Παντελιάς, Μάρθα Παπαδοπούλου, Αννα Παπαρούπα, Γιάννης Παπαχαραλάμπους, Μαρία Ροδοπούλου, Ανδριάνα Χαζάπη, Μανώλης Χανιωτάκης, Ευαγγελία Χαραλαμπέα.

Ευχαριστούμε:

Το Δ.Σ της Π.Ε.Υ. ΟΑΕΔ για την έμπρακτη θερμή υποστήριξη του.

Τη Διοίκηση του ΟΑΕΔ και την Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής και Νήσων.

Το 1ο ΕΠΑΛ Ηλιούπολης.

Τον Τάκη Κτενά και το Θέατρο «Ελυζέ».

Το παλαιοπωλείο «Σπίτι της Γιαγιάς».

Τη συνάδελφο Αλεξάνδρα Μιχαιρίνα. 

Προβλήθηκε 534 φορές

''Περιηγήσεις'' - Μουσικοχορευτική Παράσταση - Χορευτικός Πολιτιστικός Σύλλογος '''Μέθεξις''

Ο Χορευτικός Πολιτιστικός Σύλλογος ''Μέθεξις", σας προσκαλεί την Παρασκευή 28/9/18, στη μουσικοχορευτική παράσταση με τίτλο "Περιηγήσεις", που θα λάβει χώρα στο δημοτικό θέατρο Ηλιούπολης «Δημ. Κιντής».