Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ.

Αγαπημένα Δεδομένα: παρατηρώ και μετρώ τον κόσμο

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης, συμμετέχει για μια ακόμη χρονιά στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας, που φέτος έχει ως θέμα “Αγαπημένα Δεδομένα: παρατηρώ και μετρώ τον κόσμο”.

Από τις 20 Ιουνίου έως τις 7 Σεπτεμβρίου 2018, η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος μας προσκαλεί σε ένα ταξίδι ζωής στο επίκεντρο του οποίου βρίσκονται τα αγαπημένα δεδομένα. Αυτό το καλοκαίρι θα παρατηρήσουμε και θα μετρήσουμε μαζί με τα παιδιά τον κόσμο μας με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους.

Η αφετηρία του ταξιδιού είναι πάντα η βιβλιοθήκη, ένας χώρος συνώνυμος της γνώσης και τη εμπειρίας, της δημιουργικότητας και της δημιουργίας. Το καλοκαίρι του 2018, χρονιά αφιερωμένη στα μαθηματικά από την ελληνική μαθηματική εταιρεία, δίνουμε έμφαση στους αριθμούς, στη στατιστική, την έρευνα και την επικοινωνία. Οι αριθμοί και τα δεδομένα αποτελούν ένα υλικό δημιουργίας και, συνάμα, ένα εργαλείο επικοινωνίας. Την ίδια στιγμή, η ικανότητα αποκωδικοποίησης και ερμηνείας αυτών μία αστείρευτη πηγή ισχύος.

Ολόκληρος ο κόσμος θα γίνει ένα μεγάλο εργοστάσιο δεδομένων τα οποία μικροί και μεγάλοι καλούμαστε να παρατηρήσουμε, να καταγράψουμε, να κατανοήσουμε, να αναδείξουμε, να ζωγραφίσουμε, να αφηγηθούμε και, αν χρειαστεί, να αλλάξουμε! Θα πειραματιστούμε, θα παραγάγουμε δεδομένα, θα τα αποθηκεύσουμε, θα τα αναλύσουμε κριτικά και θα τα αξιολογήσουμε!

Στο πλαίσιο της Καλοκαιρινής Εκστρατείας, η Δημοτική Βιβλιοθήκη της πόλης μας, μαζί με τα 147 μέλη του δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να υλοποιήσουν μια σειρά από εργαστήρια που θα επικεντρώνονται μεταξύ άλλων στην παρατήρηση, την καταγραφή, την ερμηνεία και την αξιολόγηση γεγονότων, φαινομένων και συμπεριφορών, μέσα από καινοτόμες μεθοδολογικές προσεγγίσεις παιδαγωγικής.

Παράλληλα, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης, αυτό το καλοκαίρι οργανώνει τα «Παιχνίδια στη Βιβλιοθήκη», μια σειρά συναντήσεων για παιδιά 8 – 11, και 11 – 14 ετών, που θα πραγματοποιηθούν επίσης στο χώρο της Παιδικής Βιβλιοθήκης.
Τα παιδιά, είτε χωρισμένα σε ομάδες, είτε ατομικά, θα περάσουν ποιοτικό χρόνο μαζί. Θα μάθουν και θα διασκεδάσουν, θα λύσουν γρίφους, θα δοκιμάσουν τις γνώσεις, τη φαντασία και τα αντανακλαστικά τους, μέσα από τα πολλά και διαφορετικά επιτραπέζια παιχνίδια. Στις τελευταίες δράσεις, θα φτιάξουν το δικό τους επιτραπέζιο παιχνίδι, αντλώντας πληροφορίες από τις συναντήσεις τους.


Πληροφορίες-Εγγραφές και για τα δύο Προγράμματα:
Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης (Νικομάχου 18 , Κ. Ηλιούπολη, κτήριο ΟΤΕ), καθημερινά, από τις 12 Ιουνίου:
από Δευτέρα έως Παρασκευή: 9 π.μ. έως 12 μ.μ.
από Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή: 5 μ.μ. έως 7 μ.μ.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλ. 210 9948344.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν αλλά η προεγγραφή στις εκδηλώσεις είναι απαραίτητη, γιατί θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. 

Προβλήθηκε 755 φορές

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΘΕΑΤΡΟΥ 2024.

Τον Νορβηγό θεατρικό συγγραφέα, Jon Fosse, βραβευμένο με το Νόμπελ Λογοτεχνίας 2023, επέλεξε φέτος το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου για τη συγγραφή του μηνύματος.