Ο δημοφιλής ηθοποιός Γιώργος Τζώρτζης, με πολλές συμμετοχές σε τηλεόραση και κινηματογράφο, πέθανε στις 14 Ιανουαρίου, σε ηλικία 81 ετών.

Γεννημένος στην Αθήνα στις 30 Ιουλίου 1938 πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το 1960 και στον κινηματογράφο το 1961.

Την πρώτη του εμφάνιση στο θέατρο πραγματοποίησε με το θίασο Βασίλη Διαμαντόπουλου - Μαρίας Αλκαίου, στο έργο του Αλ. Κασσόνα «Τα δέντρα πεθαίνουν όρθια», για να ακολουθήσουν συμμετοχές σε πολλούς άλλους θιάσους, με πιο μακροχρόνια αυτήν στο θίασο Δημήτρη Μυράτ -Βούλας Ζουμπουλάκη.

Στα μέσα της δεκαετίας του '70 δημιούργησε δικό του θίασο με την τότε σύζυγό του -και μητέρα της κόρης του Ευγενίας- Τόνια Καζιάνη, ανεβάζοντας σημαντικά έργα του διεθνούς ρεπερτορίου.

Στην τηλεόραση πρωτοεμφανίστηκε στον «Άγνωστο πόλεμο», αργότερα στη «Λάμψη», για να κλείσει τον τηλεοπτικό του κύκλο με τις «Μάγισσες της Σμύρνης» και με τα «Ματωμένα Χώματα» (2008), συμπρωταγωνιστώντας με την Άννα Συνοδινού.

Φιλμογραφία

«Ποτέ την Κυριακή» (1960)

«Συνοικία το "όνειρο"» (1961)

«Τα δίχτυα της ντροπής» (1965)

«Εγκατάλειψη» (1965)

«Γεύση από ερώτα» (1966)

«Η 7η ημέρα της δημιουργίας» (1966)

«Η ώρα της οργής» (1968)

«Το κανόνι και τ' αηδόνι» (1968)

«Θυμήσου αγάπη μου» (1969)

«Ένας Γερμανός στα Καλάβρυτα» (1970)

«Μαυροφόροι του βουνού και του κάμπου» (1970)

«Όμορφες μέρες» (1970)

«Σταυραετοί στα Μετέωρα» (1970)

«Στη μάχη της Κρήτης» (1970)

«Εσχάτη προδοσία» (1971)

«Ελευθερία ή θάνατος» (1972)

«Ο βάλτος» (1973)

«Παύλος Μελάς» (1973)

«Τα χρόνια της οργής» (1973)

«Γιάννης και Μαρία» (1982)

«Αδέξιος εραστής» (1984)

«Ο Ταμτάκος στο Ναυτικό» (1985)

«Και δειλός και τολμηρός» (1988)

«Οι σκλάβοι στα δεσμά τους» (2008)

naftemporiki.gr 

Προβλήθηκε 569 φορές

''Έφυγε'' η ηθοποιός Ελισάβετ Ναζλίδου

Κατά την διάρκεια της διαδρομής της είχε έντονη παρουσία στα εγχώρια θεατρικά δρώμενα και συνεργάστηκε με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και πολλές ακόμη θεατρικές σκηνές της Αθήνας και της περιφέρειας.

''Έφυγε'' ο ζωγράφος και ερευνητής Σπύρος Λάμπρου.

Το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος/ΕΕΤΕ εκφράζει τη λύπη του για το θάνατο του μέλους του, ζωγράφου και ερευνητή Σπύρου Κ. Λάμπρου, που έφυγε από τη ζωή, όπως ανακοινώθηκε από τη σύζυγό του γλύπτρια Βιβή Δουατζή-Λάμπρου.

« 9th OPEN CHESS TOURNAMENT- ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ 2019 »

Με πολλές συμμετοχές από όλη την Ελλάδα, στην τελική ευθεία για το 9ο OPEN πρωτάθλημα σκακιού που συνδιοργανώνουν ο Σκακιστικός Όμιλος Καρπενησίου, το For-Mat και η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κεντρικής Ελλάδας, στο ξενοδοχείο Country Club Hotel & Suites στο Μικρό Χωριό Ευρυτανίας