Πολιτιστικός σύλλογος <Αγγελος Σικελιανος>
Αγ. Κων/νου - Ηλιούπολης

Ηλιούπολη, 25/2/2019

Ανακοίνωση

Στις 18/2/2019, μαζί με αντιπροσώπους των συλλόγων <Θεάτρου τέχνη>, <Ανω ποταμών>,< Ελευθεριανιτών>, και των πολιτιστικών ομάδων <Μέλισσες>, <Μπουλούκοι>, και < Κιβωτός της τέχνης> επισκεφθήκαμε τους αντιδημάρχους κ. Κοντονίκα και κ. Μπασούρη ζητώντας να υπάρχει ευχέρεια χρησιμοποίησης του κλειστού θεάτρου της Ηλιούπολης και Σαββατοκύριακα στα πλαίσια της ισοτιμίας, δικαιοσύνης και διαφάνειας και βέβαια για όλους τους συλλόγους.

Επίσης ζητήσαμε τη διεύρυνση του ωραρίου πέραν της 9.00 μ.μ., θεωρώντας ότι είναι δύσκολη η συμμετοχή του κόσμου, των θεατών, νωρίς το απόγευμα.

Η Δημοτική Αρχή επικαλέσθηκε έλλειψη θυρωρών.

Σε απάντηση αυτού ο σύλλογός μας είπε ότι πρέπει όλοι να ευαισθητοποιούμε στην έλλειψη προσωπικού, που ακούμε κατά κόρον, διότι μείωση προσωπικού σημαίνει και μείωση των παρεχόμενων σε εμάς υπηρεσιών, υπηρεσιών που πληρώνουμε με την εφορία μας, τα τέλη μας.

Εμείς επίσης θεωρώντας, ότι πρέπει να δούμε το θέμα με προοπτική, και θεωρώντας θετικό την ύπαρξη συλλόγων, που προάγουν την τέχνη και τον πολιτισμό προτείναμε ότι είναι αναγκαίο να χαρακτηρισθoύν από τη δημόσια περιουσία, χώροι δημιουργίας πολιτιστικών κέντρων για τους συλλόγους, με αμφιθέατρο για θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες και συζητήσεις, με ελεύθερη βέβαια πρόσβαση, στις γειτονιές της Ηλιούπολης.

Επίσης πρέπει να υπάρχει έλεγχος, πώς και ποιοι χρησιμοποιούν το θέατρο και βέβαια να μη δίνεται σε εκτός Δήμου ομάδες η συλλόγους αν δεν ικανοποιούνται πρώτα του Δήμου μας.

Η Δημοτική αρχή άκουσε…..τί…. θα φανεί στην πράξη..

Το Δ.Σ. 

Προβλήθηκε 638 φορές