Ο Χορευτικός Πολιτιστικός Σύλλογος ''Μέθεξις", σας προσκαλεί την Πέμπτη 4/4/2019, στη μουσικοχορευτική παράσταση που θα πραγματοποιήσει με τίτλο, "ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ ".

Η παράσταση θα λάβει χώρα στον πολυχώρο του δήμου Αθηναίων

«Άννα και Μαρία Καλουτά».

Η περιήγηση των ξένων στην τουρκοκρατούμενη Ελλάδα ξεκίνησε από τον 15ο και 16ο αιώνα. Λόγιοι που ταξιδεύουν για αρχαιογνωστικούς λόγους, φυσιοδίφες, πολιτικοί για να κάνουν εκτιμήσεις πολιτικού τύπου.Περιηγήθηκαν στην Ελλάδα στη διάρκεια του 19ου αιώνα. Γάλλοι, Άγγλοι, αργότερα Γερμανοί, πέρασαν από την χώρα μας πριν και μετά την επανάσταση του 1821, αναζητώντας επαφή με το κλασσικό ιδεώδες των σπουδών τους και αργότερα κατέγραψαν τις εντυπώσεις τους στα βιβλία τους.

Τα έργα του ιστορικού και του ταξιδιώτη συμβαδίζουν. Έχουν τις ίδιες αξιώσεις για την ηθική ευθύνη, ευσυνειδησία και αντικειμενικότητα. Ο ιστορικός παραθέτει τα γεγονότα και την ερμηνεία τους. Ο περιηγητής καταχωρεί τις δικές του εμπειρίες. Απαθανατίζει το σκηνικό μιας δεδομένης στιγμής.

Pierre Augustin Guys, Francois Pouqueville, Riedesel, Sauger, Pitton de Tournefort, Pierre Bellon, Scrofani....είναι κάποια από τα πολλά ονόματα των ξένων περιηγητών, που θα μας απασχολήσουν στην παράσταση και θα δούμε μέσα από τα δική τους μάτια την Ελλάδα του χθες...

Αφήγηση :
Γιώργος Σίσκος

Συμμετέχουν οι μουσικοί:
Γιώργος Κωτσίνης => Κλαρίνο
Θωμάς Κωνσταντίνου => Λαούτο & τραγούδι
Μανώλης Κόττορος => Βιολί & Τραγούδι
Σπύρος Μπρέμπος => Τραγούδι
Κώστας Μερετάκης => Κρουστά
Γιάννης Σέρβος => Τσαμπούνα
Αντώνης Κεχαγιαδάκης => Λύρα Κρήτης & Φωνή
Αδαμάντιος Λαδουκάκης => Λαούτο Κρήτης
Μανώλης Φετοκάκης => Λαούτο Κρήτης

**Τιμές Εισιτηρίων :
10€ Ενηλίκων
5€ παιδικό
Προπώληση εισιτηρίων: Σπύρου Μήλιου 5, Ηλιούπολη
(Τρίτη - Παρασκευή : 18:00 -22:00)

Καλλιτεχνική Επιμέλεια - Διδασκαλία :
Παπασπύρος Κωστής

 

χορηγός επικοινωνίας: Ηλιούπολη για όλους (www.ilioupoligiaolous.gr) 

Προβλήθηκε 730 φορές

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΘΕΑΤΡΟΥ 2024.

Τον Νορβηγό θεατρικό συγγραφέα, Jon Fosse, βραβευμένο με το Νόμπελ Λογοτεχνίας 2023, επέλεξε φέτος το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου για τη συγγραφή του μηνύματος.