Η Ηρώ Μπέζου, κόρη του γνωστού ηθοποιού Γιάννη Μπέζου, είναι η φετινή νικήτρια του θεατρικού βραβείου «Μελίνα Μερκούρη».

Οπως ανακοινώθηκε το βράδυ της Τρίτης η Ηρώ Μπέζου πήρε το βραβείο για την ερμηνεία της στο έργο «Φιντανάκι» σε σκηνοθεσία Ανέστη Αζά στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου.

Η Ηρώ Μπέζου (Ηρώ-Ελένη Μπέζου) είναι Ελληνίδα ηθοποιός. Γεννήθηκε το 1988 στην Αθήνα. Οι γονείς της είναι οι ηθοποιοί Γιάννης Μπέζος και Ναταλία Τσαλίκη.

Είναι απόφοιτη της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου. Η πρώτη της τηλεοπτική εμφάνιση έγινε στην παιδική της ηλικία, όταν συμμετείχε σε δύο επεισόδια της σειράς Εκείνες κι εγώ.

Ως επαγγελματίας ηθοποιός, δουλεύει κατά κύριο λόγο στο θέατρο, σε παραστάσεις όπως: Το τρίτο στεφάνι, Αντιγόνη, Τραχίνιαι και Ορέστης.

Επίσης, έχει δώσει τη φωνή της σε μεταγλωττίσεις ταινιών κινουμένων σχεδίων.

Το βραβείο

Η τιμητική διάκριση στη μνήμη της Μελίνας Μερκούρη συνεκτιμά τη μέχρι τώρα σκηνική παρουσία των νέων ταλαντούχων ηθοποιών και τις υποκριτικές επιδόσεις τους.

Το βραβείο ανέρχεται σε 3.000 ευρώ και η τιμώμενη ηθοποιός κρατά για ένα χρόνο την καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη, την οποία παραδίδει στην ομότεχνή της που διακρίνεται την επόμενη χρονιά.

Η απονομή πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 19 Μαρτίου, στις 19:30, στο Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη (Πολυγνώτου 9-11, Πλάκα).

Την επιτροπή του βραβείου αποτελούν οι Μάγια Λυμπεροπούλου (επίτιμη πρόεδρος), Δηώ Καγγελάρη, Ματίνα Καλτάκη, Δημήτρης Λιγνάδης, Μιχαήλ Μαρμαρινός και Ρένη Πιττακή.

https://www.in.gr 

Προβλήθηκε 845 φορές

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΘΕΑΤΡΟΥ 2024.

Τον Νορβηγό θεατρικό συγγραφέα, Jon Fosse, βραβευμένο με το Νόμπελ Λογοτεχνίας 2023, επέλεξε φέτος το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου για τη συγγραφή του μηνύματος.