Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Περιβάλλοντος - Δήμος Αγ. Δημητρίου μετά το πετυχημένο καλοκαιρινό Open Air Film Festival Stroggylo και στα πλαίσια των φθινοπωρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων, διοργανώνει ένα νέο κύκλο κινηματογραφικών προβολών και παρουσιάζει:

«Το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης ταξιδεύει στον Άγιο Δημήτριο», στις 18, 19 & 20 Οκτωβρίου!

Μια δραστηριότητα που ενισχύει την πολιτιστική αποκέντρωση και μεταφέρει μέρος του κλίματος αυτής της κινηματογραφικής γιορτής, στο θέατρο Μελίνα Μερκούρη σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και τη συμπαράσταση της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Πρόγραμμα του αφιερώματος:

18/10 Ντοκ: Ο Αντιφασιστικός Αγώνας στη Μ.Ανατολή του Λεωνίδα Βαρδαρού

Είκοσι χρόνια συνεντεύξεων από Έλληνες αγωνιστές, που την περίοδο 1941-1944 βρίσκονται στη Μέση Ανατολή, οι συνεντεύξεις των ιστορικών Γιώργου Μαργαρίτη και Προκόπη Παπαστράτη, αλλά και πλούσιο αρχειακό υλικό συνθέτουν τη βάση αυτού του ντοκιμαντέρ.

19/10 Ντοκιμαντέρ: Λεηλασία δίχως Τέλος του Άγγελου Αμπάζογλου

Μια διαφορετική προσέγγιση στο ιστορικό ντοκιμαντέρ μέσα από ανέκδοτα κινηματογραφικά τεκμήρια για την περίοδο 1929 έως σήμερα και αφηγήσεις ανθρώπων χωρίς υπεκφυγές, που έζησαν παγκόσμιους πολέμους έως τη σημερινή κρίση, φέρνει στην επιφάνεια ο φακός του γνωστού ελληνογάλλου δημιουργού, Άγγελου Αμπάζογλου.

20/10 Ντοκιμαντέρ: Η Ανατολή Έδυσε του Αλέξανδρου Παπαηλιού

Ο ομφάλιος λώρος Ελλάδας-Μικράς Ασίας κόπηκε σε μια στιγμή. Το πώς, το πότε και πολλά γιατί βασανίζουν την Ιστορία. Η τραγωδία ξετυλίγεται μέσα από τον λόγο και τα συναισθήματα ενός πολεμικού ανταποκριτή, δημοσιογράφου και ποιητή. Από τα σκληρά πεδία των μαχών και τα ερείπια, αναδύεται στο τέλος το ανθρώπινο δράμα.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Διοργάνωση: Δήμος Αγίου Δημητρίου
Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Περιβάλλοντος - Δήμος Αγ. Δημητρίου 

Προβλήθηκε 566 φορές