Ο «Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ-Γρηγόρης Γρηγορίου» σας προσκαλεί στην παράσταση του Τμήματος Ενηλίκων του Θεατρικού Εργαστηρίου του Δήμου Ηλιούπολης, την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019, στις 8 μ.μ. στο Θέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου (Σοφοκλή Βενιζέλου & Κουντουριώτη).

Το Θεατρικό Εργαστήρι της πόλης μας παρουσιάζει τη διαχρονική πολιτική σάτιρα του Ιάκωβου Καμπανέλλη, «Μία κωμωδία», σε διδασκαλία & σκηνοθεσία της θεατρολόγου, κας Μάρας Γαργαλάκου:

Αν ζητούσαμε από έναν συγγραφέα να γράψει ένα χιουμοριστικό έργο για την εποχή μας, θα έγραφε το «ΜΙΑ ΚΩΜΩΔΙΑ».

Αν ψάχναμε τις αιτίες των σύγχρονων κοινωνικών προβλημάτων, θα τις εντοπίζαμε στο «ΜΙΑ ΚΩΜΩΔΙΑ».

Αν αναζητούσαμε και τις λύσεις, θα τις βρίσκαμε πάλι στο «ΜΙΑ ΚΩΜΩΔΙΑ».

Γιατί το συγκεκριμένο έργο του Καμπανέλλη, είναι κάτι παραπάνω από επίκαιρο. Είναι υπεράνω χρόνου και τόπου. Κι αυτό γιατί πραγματεύεται τη γενεσιουργό αιτία όλων των κοινωνικών προβλημάτων. Το κυνήγι του κέρδους.

Η επιδίωξη του κέρδους είναι αυτή που ωθεί τον δολοπλόκο Ερμή, υπό την καθοδήγηση του «μπαμπά Δία», να κάνει άνω κάτω την όμορφη χώρα του Πλούτωνα.

Από τη μια μέρα στην άλλη, έχουμε καταλήψεις νεκροταφείων, απεργίες ύπνου, ενώ μέσα σε λίγο καιρό οι λόφοι Δάμων και Φιντίας μετατρέπονται σε οικοδομικά υλικά, τεράστιες εκτάσεις καταπατούνται, δάση εξαφανίζονται και στη θέση τους χτίζονται τράπεζες, ξενοδοχεία, καζίνο και καμπαρέ. Ακόμα και το νερό του Αχέροντα πωλείται πλέον εμφιαλωμένο!

Η συνέχεια όμως, από κοντά..!

Παίζουν με αλφαβητική σειρά:

Αγαπουλάκη Κατερίνα, Αντωνέα Μαρία, Αράπης Γιώργος, Βανικιώτη Ιωάννα, Βασδέκη Ελβίρα, Βερροιόπουλος Γιάννης, Βλαχάκης Γιώργος, Γραμματικογιάννη Ελευθερία, Ίντζου Χαρά, Καππή Αναστασία, Κώνστα Ιωάννα, Μηλαίου Πετρούλα, Μουρκοκώστας Νίκος, Νικολαΐδου Ρουμπίνη, Παναγιωτίδου Ελένη, Πετράτου Κατερίνα, Τζιώτη Ναντιάννα, Τουλιοπούλου Αλέκα, Φωτιάδη Νικόλ, Χριστοπούλου Λένα.

Παράλληλα, στο φουαγιέ του Θεάτρου, θα φιλοξενείται Έκθεση από το Εργαστήρι Φωτογραφίας του Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ. Όλα τα εκθέματα προέρχονται από τη φωτογράφιση, που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια προετοιμασίας της συγκεκριμένης παράστασης, στο πλαίσιο των μαθημάτων του Εργαστηρίου.

Στόχος της συγκεκριμένης φωτογράφισης ήταν να αποδοθεί η διαδικασία των προβών μιας παράστασης με την τεκμηρίωση του ρεπορτάζ και να αποτυπωθεί η ατμόσφαιρα των δρωμένων και της θεατρικής σκηνής. Υπεύθυνη του Εργαστηρίου Φωτογραφίας είναι η κα Έφη Γελέ.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή από τις 7 μ. μ.

Ευχαριστούμε θερμά την κα. Παπαδημητρίου Αναστασία, καθηγήτρια στο Εργαστήρι Ζωγραφικής του Δήμου μας, για την εικαστική επιμέλεια των σκηνικών.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ο Πρόεδρος

Δημήτρης Πανταζόπουλος 

Προβλήθηκε 169 φορές

Χριστούγεννα στην Ηλιούπολη! - ''Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Ηλιούπολης - Γρηγόρης Γρηγορίου''

O ''Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Ηλιούπολης - Γρηγόρης Γρηγορίου'' συμμετέχει, όπως κάθε χρόνο, στους εορτασμούς της πόλης μας, με εκδηλώσεις των Εργαστηρίων Τέχνης, του Δημοτικού Ωδείου και των Μουσικών Συνόλων του...

«Ξενοδοχείον ο Παράδεισος» του Ζωρζ Φεντώ - ALHAMBRA ART THEATRE.

«Ξενοδοχείον ο Παράδεισος», ένα από τα πιο γνωστά έργα του Georges Feydeau, ανεβαίνει στο ολοκαίνουργιο ALHAMBRA ART THEATRE (ΑΛΑΜΠΡΑ), στο νέο στολίδι της Αθηναϊκής θεατρικής σκηνής, σε διασκευή Πάνου Αμαραντίδη, μετάφραση Βάσιας Παναγοπούλου και σκηνοθεσία Βάσιας Παναγοπούλου και Πάνου Αμαραντίδη.

Σε ηλικία 85 ετών έφυγε από τη ζωή ο ποιητής - συγγραφέας Γιάννης Καραβίδας, πρώην πρόεδρος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών.

Ο Γιάννης Καραβίδας γεννήθηκε στη Μικρή Γότιστα Ιωαννίνων το 1934. Έκτος στη σειρά από τα οχτώ παιδιά μιας φτωχής αγροτικής οικογένειας μεγάλωσε με πολλές στερήσεις που σημάδεψαν αδρά τη ζωή του, πολύ περισσότερο όταν αυτές οξύνθηκαν μέσα στο κλίμα της κατοχής με όλες τις μετέπειτα επιπτώσεις της.