''ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΙΤΩΝ... ΠΟΡΕΙΑ'' - Επίσημη παρουσίαση του Λευκώματος από την Ένωση Ποντίων Αργυρούπολης

Άρτος και Θεάματα 10 Ιανουαρίου 2020

Την επίσημη παρουσίαση του λευκώματος "ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΙΤΩΝ... ΠΟΡΕΙΑ" θα πραγματοποιήσει η Ένωση Ποντίων Αργυρούπολης και ο Δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 5.30 μ.μ. στο Συνεδριακό Πολιτιστικό Κέντρο "Μίκης Θεοδωράκης", Λ. Κύπρου 68 Αργυρούπολη.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων και περιλαμβάνει:

- Κάλαντα Πρωτοχρονιάς από τη χορωδία της Ένωσης Ποντίων Αργυρούπολης.

- Τραγούδια από τη χορωδία του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίας Βαρβάρας.

- Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Σμύρνης κ. Συμεών.

- Επίσημη παρουσίαση του Λευκώματος "ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΙΤΩΝ... ΠΟΡΕΙΑ", από την κ. Σοφία Βούλτεψη, βουλευτή, π. υπουργό.

- Χαιρετισμό του Προέδρου της Ένωσης Ποντίων Αργυρούπολης κ. Ηλία Ιορδανίδη.

- Χαιρετισμό του δημάρχου Ελληνικού - Αργυρούπολης κ, Γιάννη Κωνσταντάτου.

- Χαιρετισμό επισήμων - Τιμητικές διακρίσεις.

- Τιμή στο θεσμό του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, αφιερωμένη στη μνήμη του Προέδρου Δημήτρη Σιούφα με ομιλητή τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνο Τασούλα.

- Βράβευση του Ματθαίου Τσαχουρίδη για τις πολύτιμες γέφυρες επικοινωνίας που χτίζει μεταξύ του χθες και του σήμερα με την Ποντιακή Λύρα.

Η παρουσίαση του προγράμματος θα γίνει από τον Λαογράφο - Ερευνητή κ. Γιώργο Χατζηελευθερίου.

πηγή 

Προβλήθηκε 892 φορές

Η συνταγή της ημέρας, Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2025: ''Από τη Σμύρνη με αγάπη. Σταφύλι γλυκό κουταλιού''

Έκαναν πολλά γλυκά του κουταλιού στη Σμύρνη. Όπως αυτό το πεντανόστιμο γλυκό σταφύλι, το οποίο σέρβιραν σε ειδικό στρογγυλό σκεύος με κρεμασμένα κουταλάκια γύρω γύρω.

Η συνταγή της ημέρας, Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2025: ''Σαλάτα Cobb-η αμερικανική χωριάτικη''

Σαλάτα-γεύμα η κλασική αμερικάνικη Cobb. Παρά τις μικροπαραλλαγές, τα βασικά υλικά της παραμένουν σταθερά: το ψητό στήθος κοτόπουλου, τα βραστά αυγά, το τραγανό μπέικον, το μπλε τυρί και οι ντομάτες.