Στη θεατρική σκηνή του Μεγάρου Μουσικής θα ανέβει στις 24 Απριλίου και θα παίζεται για δέκα συνεχόμενα Σαββατοκύριακα το τελευταίο βιβλίο του δημάρχου Ελληνικού - Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτου "Ο Αγριάνθρωπος".

Το έργο θα ανέβει σε διασκευή του ηθοποιού και σκηνοθέτη Ιάκωβου Μυλωνά.

"Αισθάνομαι μοναδική τιμή που ένα ακόμα όνειρό μου γίνεται πραγματικότητα" αναφέρει ο Γιάννης Κωνσταντάτος, ο οποίος εκτός της πολιτικής του ιδιότητας διαθέτει διαθέτει και το ταλέντο της συγγραφής.

Ο "Αγριάνθρωπος" παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό στις 6 Μαϊου του 2017 στο Πολιτιστικό Κέντρο "Μίκης Θεοδωράκης στην Αργυρούπολη και στο πάνελ της παρουσίασης συμμετείχαν, ως συντονιστής ο άλλοτε υπουργός του ΠΑΣΟΚ και σήμερα μόνο δάσκαλος Πέτρος Ευθυμίου, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης (σήμερα βουλευτής της Ν.Δ.) και ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης (σήμερα δήμαρχος Αθηναίων). Αποσπάσματα του βιβλίου είχε διαβάσει ο ηθοποιός Στέλιος Καβαθάς.

Ανάμεσα στο κοινό που είχε γεμίσει ασφυκτικά την αίθουσα του "Μίκης Θεοδωράκης" βρίσκονταν εκπρόσωποι όλων σχεδόν των πολιτικών χώρων όπως η Αννα - Μισέλ Ασημακοπούλου, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, η Σοφία Βούλτεψη, η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, ο πρώην υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοίδης, δήμαρχοι, απ' όλο σχεδόν το λεκανοπέδιο της Αττικής, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Αττικής, ο τ. δήμαρχος Αργυρούπολης Τάκης Ευσταθιάδης και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της περιοχής.

"Ο Αγριάνθρωπος", το τέταρτο βιβλίο του Δημάρχου Ελληνικού - Αργυρούπολης, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μία πολύ σημαντική συνάντηση πολιτικών του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος και ως ένα διαχρονικό κλειδί που ανοίγει μέσα στο χρόνο τις πόρτες του πολιτικού σκηνικού της Ελλάδας από τη δεκαετία του '80 έως και σήμερα.

Μπορεί τελικά να βρει κανείς στοιχεία του εαυτού του. Στοιχεία από τον άνθρωπο της Μεταπολίτευσης. Της νέας, δημοκρατικής Ελλάδας. Αλλά και των μεγάλων απογοητεύσεων, των σφαλμάτων, των παραλείψεων, του συνεχούς πισωγυρίσματος, των χαμένων ευκαιριών.

Αποκαλύπτονται με τον καλύτερο τρόπο χαρακτηριστικά των Ελλήνων. Προσωπικά πάθη, φιλοδοξίες, κομματικά πάθη, πολιτικές ίντριγκες, ραδιουργίες, δημοσιογραφικές μηχανοραφίες κ. α. όλα εκείνα τα στοιχεία που εμποδίζουν την πρόοδο της χώρας, όπου το συλλογικό καλό θυσιάζεται στο ατομικό συμφέρον".

Το συμπέρασμα, τέλος, στο οποίο κατέληξαν όλοι όσοι μίλησαν για τον "Αγριάνθρωπο" ήταν ότι για να προχωρήσει η χώρα μας σήμερα και να ξεφύγει από τη σημερινή κατάσταση, πρέπει να απελευθερωθεί απ' όλα όσα σημάδεψαν εκείνη την περίοδο, (πελατειακό κράτος, αναξιοκρατία, διχόνοια...) και ενωμένη η κοινωνία και ο πολιτικός κόσμος να βαδίσουν προς το μέλλον.

Άλλα Βιβλία του Γιάννη Κωνσταντάτου

"Η τελευταία ευκαιρία" Μυθιστόρημα (2008)
"Απέναντι στο πεπρωμένο" (2010)
"Ο Έλληνας αντιβασιλέας του Σιάμ" Ιστορικό μυθιστότημα για την περιπετειώδη ζωή του Κωνσταντίνου Γεράκη (2012)
"O Αγριάνθρωπος" (2017)

πηγή: www.vimaonline.gr 

Προβλήθηκε 1160 φορές