Είναι αστυνομικός σε μάχιμη υπηρεσία της Αθήνας, παιδαγωγός και μητέρα τριών παιδιών.

Έχει ευαισθησίες και τις εκφράζει μέσα από τη συγγραφή παιδικής λογοτεχνίας, αλλά και ποίησης.

Ο λόγος για την αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας και αντιπρόεδρο Ειρήνη Μακρυδάκη, η οποία επισκέφθηκε το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Ηλιούπολης, την Τρίτη 14 Ιανουαρίου, μαζί με τον πρόεδρο της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών-Τοπική Διοίκηση Αττικής, στρατηγό Βλάση Βαλατσό.

Ο κ.Βαλατσός και η κα Μακρυδάκη ξεναγήθηκαν στις συλλογές του Μουσείου από τους ιστορικούς, Περικλή Καπετανόπουλο και Αλέξανδρο Σταυριανέα καθώς και στην μοναδική συλλογή πινάκων ζωγραφικής με θέμα την Εθνική Αντίσταση, δωρεά του Θεμιστοκλή Καρφάκη.

" Το αστέρι της φιλίας" δεν είναι το μοναδικό παραμύθι που έχει γράψει η κα Μακρυδάκη, αλλά το πρώτο που εκδόθηκε.

Μιλώντας για το βιβλίο, η συγγραφέας υποστηρίζει ότι: " Το παραμύθι έχει ως στόχο να προβάλει τους τρόπους και τους διαύλους με τους οποίους παιδιά από διαφορετικές κουλούρες αλλά και παιδιά που αντιμετωπίζουν ζητήματα στη φυσική τους κατάσταση έρχονται κοντά μέσω της φιλίας.

Η φιλία δεν έχει σύνορα, χρώματα, διακρίσεις. Το παραμύθι, μιλάει για ένα μικρό παιδί που ήρθε στην χώρα μας από μακρινή εμπόλεμη περιοχή.

Εδώ, κάποια στιγμή, συνάντησε το “αστέρι” που του έδωσε τα εφόδια να χαμογελάσει και να ελπίζει, να διαγράψει ότι κακό είδε και βίωσε, να φέρει ειρήνη στη ζωή του και να αλλάξει τον κόσμο του. Όλα αυτά, γίνονται με έναν “μαγικό” τρόπο μέσα από τις εικονογραφημένες σελίδες του παιδικού παραμυθιού που επιμελήθηκε η ζωγράφος Όλγα Χάνουζα.

Στο τέλος του βιβλίου υπάρχει η "Διεθνής Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού" του ΟΗΕ και δραστηριότητες σχετικές με το θέμα.

Εκφράστηκε η επιθυμία από πλευράς του Μουσείου, να παρουσιαστεί και στην Ηλιούπολη το τόσο επίκαιρο βιβλίο της κας Μακρυδάκη.

Το βιβλίο μετά την εξάντληση της πρώτης έκδοσης επανεκδίδεται εντός των ημερών.

Το βιβλίο «Το αστέρι της Φιλίας» κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη.

Όλα τα έσοδα του βιβλίου πηγαίνουν στο σύλλογο ΑΜΕΑ Κρήτης «Το Μέλλον» ο οποίος στηρίζει οικογένειες με παιδιά με ειδικές ανάγκες, που έχει ιδρύσει ο παραολυμπιονίκης του Ρίο Μανώλης Στεφανουδάκης. 

Προβλήθηκε 837 φορές