Έναρξη Eργαστηρίου Δημιουργικής Φωτογραφίας

Διδάσκει ο 
Γιάννης Ριζομάρκος
 
Το Εργαστήριο Δημιουργικής Φωτογραφίας του «Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ.-Γρηγόρης Γρηγορίου» είναι ιδανικό για όσους επιθυμούν να εμβαθύνουν την κατανόηση τους για το φωτογραφικό μέσο και να εξελίξουν τη δημιουργική τους έκφραση.
Στόχος των μαθημάτων είναι οι συμμετέχοντες να καλλιεργήσουν το κριτήριο εκείνο που τους επιτρέπει να προσεγγίζουν τον κόσμο γύρω τους με μια περισσότερο καλλιτεχνική ματιά, μέσα από την αξιοποίηση της ευαισθησίας και του ταλέντου τους.
Για τη συμμετοχή απαραίτητη προϋπόθεση είναι η κατοχή ψηφιακής κάμερας.
 
Τμήμα αρχαρίων
Τα μαθήματα εισάγουν τους αρχάριους στις δημιουργικές και τεχνικές δυνατότητες της ψηφιακής φωτογραφίας. Η διδασκαλία επικεντρώνεται στις βασικές λειτουργίες της φωτογραφικής μηχανής, στις θεμελιώδεις αρχές σύνθεσης της εικόνας και στην ανάπτυξη της αισθητικής, μέσα από ένα φάσμα μαθημάτων που καλύπτουν τεχνικά και θεωρητικά ζητήματα.  Οι διδακτικές ενότητες αναπτύσσονται ως εξής:
  • Φωτογραφική τεχνολογία και πρακτική
  • Σύνθεση εικόνας
  • Καλλιτεχνική φωτογραφία
 Τμήμα προχωρημένων
Απευθύνεται σε όσους έχουν τη βασική τεχνική και θεωρητική κατάρτιση, θέλουν να διευρύνουν τις γνώσεις τους και να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους. Τα μαθήματα εστιάζουν στην κατανόηση του φωτογραφικού μέσου, δίνοντας ίση έμφαση σε όλους τους τομείς της φωτογραφικής σκέψης και πρακτικής. Οι διδακτικές ενότητες αναπτύσσονται ως εξής:
  • Σύγχρονη καλλιτεχνική φωτογραφία
  • Εξελίσσοντας την κριτική μας σκέψη
  • Εισαγωγή στην οπτική αφήγηση
Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στο Media Lab της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ηλιούπολης (Νικομάχου 18).
 
Λειτουργούν ήδη:
Τμήμα Αρχαρίων, κάθε Πέμπτη 6-7.30 μ.μ. &
Τμήμα Προχωρημένων, Παρασκευή 6-8 μ.μ., με 3 συναντήσεις το μήνα
 
Από την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου θα ανοίξει και νέο Τμήμα Αρχαρίων, από τις 12 έως τις 1.30 μ.μ., εφόσον συμπληρωθεί ο προβλεπόμενος αριθμός μαθητών.
 
Οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν στα γραφεία του Τμήματος Πολιτισμού (Νικομάχου 18), από τη  Δευτέρα 27 έως και την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020, από τις 9.30 π.μ. έως τις 1.30 μ.μ.
 
Για τη συμμετοχή στο Εργαστήρι Δημιουργικής Φωτογραφίας, απαιτείται κάθε τρίμηνο συνδρομή 30€. Για τους ετεροδημότες η συνδρομή είναι 45€.
 
Τα άτομα που επιθυμούν να εγγραφούν οφείλουν:
Να επιδείξουν την αστυνομική τους ταυτότητα.
Να συμπληρώσουν τη σχετική έντυπη αίτηση & να υπογράψουν το έντυπο συγκατάθεσης Χρήσης Προσωπικών Δεδομένων.
 
Οι κάτοικοι Ηλιούπολης οφείλουν να καταθέσουν αντίγραφο λογαριασμού ΔΕΚΟ ή άλλου εγγράφου που να αποδεικνύει τον τόπο κατοικίας τους.
Οι δημότες Ηλιούπολης οφείλουν να καταθέσουν σχετικό πιστοποιητικό από το Δήμο Ηλιούπολης.
Οι πολύτεκνοι Ηλιουπολίτες οφείλουν να προσκομίσουν βεβαίωση πολυτεκνίας ή κάρτα πολυτεκνίας θεωρημένη από την Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων.
Τα ΑμεΑ οφείλουν να προσκομίσουν αντίγραφο της απόφασης της Υγειονομικής Επιτροπής.
 
Η εγγραφή πραγματοποιείται με την εξόφληση της συνδρομής.
 
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο: 210 9940699

Γιάννης Ριζομάρκος
 
Αφού σπούδασε φωτογραφία παράλληλα με την μουσική, αποφάσισε ότι η εικόνα θα αποτελέσει το μέσο της προσωπικής του έκφρασης, μέχρι σήμερα.
 
Ο Γιάννης εργάζεται σαν φωτογράφος πορτρέτου, διαφημιστικής και ταξιδιωτικής φωτογραφίας, έχει συνεργαστεί με μεγάλους εκδοτικούς οίκους, όπως Conde Nast, ΔΟΛ, Λυμπέρης, Δάφνη και με υψηλής κυκλοφορίας περιοδικά, όπως Status, Vogue, Vimamen, Vimadonna, Cosmopolitan, Γαιόραμα κ.α. Δουλειές του από ταξιδιωτικά θέματα έχουν δημοσιευθεί σε βιβλία και περιοδικά σε Ελλάδα και εξωτερικό.
 
Διδάσκει φωτογραφία από το 2003, ενώ έχει την διεύθυνση σπουδών της σχολής Φωτογραφικών Σπουδών Όραμα. Κατέχει πτυχίο του τμήματος Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών του ΤΕΙ Αθήνας και πτυχίο πιάνου του Εθνικού Ωδείου. 
 
Ο Πρόεδρος

Δημήτρης Πανταζόπουλος

Προβλήθηκε 739 φορές

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΘΕΑΤΡΟΥ 2024.

Τον Νορβηγό θεατρικό συγγραφέα, Jon Fosse, βραβευμένο με το Νόμπελ Λογοτεχνίας 2023, επέλεξε φέτος το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου για τη συγγραφή του μηνύματος.