Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Υμηττού διοργανώνει τον 1ο Διαγωνισμό Μαθητικής Ταινίας Μικρού Μήκους με θέμα: «Συζητώντας με τη μαμά μου / Συζητώντας με τον μπαμπά μου».
Ο Διαγωνισμός έχει στόχο να προσελκύσει τα παιδιά να ερευνήσουν την Τέχνη του Κινηματογράφου και να εκφράσουν ανησυχίες, σκέψεις και ιδέες χρησιμοποιώντας ως εργαλείο την καλλιτεχνική ματιά τους πίσω από τον φακό.
 
ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΟ LINK
Βασικές Οδηγίες – Τεχνικά Χαρακτηριστικά
 
• Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να είναι μαθητές/μαθήτριες του 1ου Γυμνασίου. Μπορούν να διαγωνιστούν ατομικά ή ομαδικά.
 
• Αιτήσεις συμμετοχής γίνονται αποδεκτές έως τις 29 Φεβρουαρίου 2020.
 
• Διάρκεια ταινίας μέχρι 6 λεπτά. Μεγαλύτερες ταινίες δεν θα γίνονται αποδεκτές.
 
• Οι ταινίες μπορούν να γυριστούν με κάθε διαθέσιμο μέσο που εξυπηρετεί τον μαθητή ή την μαθήτρια, όπως κινητό τηλέφωνο, κάμερα κ.ά.
 
• Η ταινία θα πρέπει να αποθηκευτεί σε ψηφιακό αρχείο και να παραδοθεί έως τις 30 Απριλίου 2020 σε usb stick στα εξουσιοδοτημένα μέλη του Συλλόγου, σε ώρες και ημέρες που θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.
 
• Η κριτική επιτροπή θα αποτελείται από ομάδα καλλιτεχνών με αντικείμενο συναφές με το θέμα του κινηματογράφου, οι οποίοι θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.
 
• Η αξιολόγηση των ταινιών από την κριτική επιτροπή θα γίνει με βάση αποτυπωμένα κριτήρια τα οποία αφορούν την καλλιτεχνική ιδέα, το περιεχόμενο και το ύφος, την ροή και την τεχνική επάρκεια.
 
• Από τις ταινίες που θα συμμετέχουν στον Διαγωνισμό θα αναδειχθούν οι 3 καλύτερες, οι οποίες θα λάβουν βραβεία που συνδέονται με τον κινηματογράφο και τη φωτογραφία.
 
• Η τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί σε εορταστική εκδήλωση που θα γίνει στο 1ο Γυμνάσιο Υμηττού, με τη λήξη του σχολικού έτους, τον Ιούνιο του 2020. Όλες οι συμμετέχουσες ταινίες θα προβληθούν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.
 
• Τα παιδιά που θα δηλώσουν συμμετοχή στον Διαγωνισμό, θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν σεμινάριο σχετικό με τις βασικές γνώσεις στον κινηματογράφο, το οποίο θα γίνει στο σχολείο μας από επαγγελματία κινηματογραφιστή το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου.
 
• Η ταινία θα πρέπει να είναι εντός του θέματος, δηλαδή θα πρέπει να αφορά μια πραγματική ή φανταστική συζήτηση με τη μητέρα ή τον πατέρα του μαθητή, χωρίς απαραίτητα να φαίνονται τα πρόσωπα των συνομιλητών.
 
• Τα βίντεο πρέπει να αποτελούνται από εικόνα και όχι από σύνθεση φωτογραφιών. Η μουσική ή άλλη ηχητική συνοδεία της εικόνας είναι στη διακριτική επιλογή του συμμετέχοντα.
 
 
Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Γυμνασίου Υμηττού
 

 

 

Προβλήθηκε 196 φορές

Φτωχότερη η τέχνη και τα γράμματα, «Έφυγε» από τη ζωή ο Ντίνος Χριστιανόπουλος

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 89 ετών ο Ντίνος Χριστιανόπουλος, μία από τις πιο εμβληματικές λογοτεχνικές φυσιογνωμίες της Θεσσαλονίκης και της Ελλάδας, που σφράγισε τον χώρο της τέχνης και των γραμμάτων για περισσότερα από 60 χρόνια.

Πέθανε ο Αλαν Πάρκερ, σκηνοθέτης του εμβληματικού «Εξπρές του Μεσονυχτίου»

Ο Βρετανός κινηματογραφιστής Αλαν Πάρκερ, που σκηνοθέτησε τις ταινίες «Το Εξπρές του Μεσονυχτίου», «Ανήλικοι ριφιφίδες» (Μπάγκσι Μαλόουν), «Ο Μισισιπής καίγεται», «Εβίτα», πέθανε σε ηλικία 76 ετών, μεταδίδουν βρετανικά μέσα ενημέρωσης.