Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Υμηττού διοργανώνει τον 1ο Διαγωνισμό Μαθητικής Ταινίας Μικρού Μήκους με θέμα: «Συζητώντας με τη μαμά μου / Συζητώντας με τον μπαμπά μου».
Ο Διαγωνισμός έχει στόχο να προσελκύσει τα παιδιά να ερευνήσουν την Τέχνη του Κινηματογράφου και να εκφράσουν ανησυχίες, σκέψεις και ιδέες χρησιμοποιώντας ως εργαλείο την καλλιτεχνική ματιά τους πίσω από τον φακό.
 
ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΟ LINK
Βασικές Οδηγίες – Τεχνικά Χαρακτηριστικά
 
• Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να είναι μαθητές/μαθήτριες του 1ου Γυμνασίου. Μπορούν να διαγωνιστούν ατομικά ή ομαδικά.
 
• Αιτήσεις συμμετοχής γίνονται αποδεκτές έως τις 29 Φεβρουαρίου 2020.
 
• Διάρκεια ταινίας μέχρι 6 λεπτά. Μεγαλύτερες ταινίες δεν θα γίνονται αποδεκτές.
 
• Οι ταινίες μπορούν να γυριστούν με κάθε διαθέσιμο μέσο που εξυπηρετεί τον μαθητή ή την μαθήτρια, όπως κινητό τηλέφωνο, κάμερα κ.ά.
 
• Η ταινία θα πρέπει να αποθηκευτεί σε ψηφιακό αρχείο και να παραδοθεί έως τις 30 Απριλίου 2020 σε usb stick στα εξουσιοδοτημένα μέλη του Συλλόγου, σε ώρες και ημέρες που θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.
 
• Η κριτική επιτροπή θα αποτελείται από ομάδα καλλιτεχνών με αντικείμενο συναφές με το θέμα του κινηματογράφου, οι οποίοι θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.
 
• Η αξιολόγηση των ταινιών από την κριτική επιτροπή θα γίνει με βάση αποτυπωμένα κριτήρια τα οποία αφορούν την καλλιτεχνική ιδέα, το περιεχόμενο και το ύφος, την ροή και την τεχνική επάρκεια.
 
• Από τις ταινίες που θα συμμετέχουν στον Διαγωνισμό θα αναδειχθούν οι 3 καλύτερες, οι οποίες θα λάβουν βραβεία που συνδέονται με τον κινηματογράφο και τη φωτογραφία.
 
• Η τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί σε εορταστική εκδήλωση που θα γίνει στο 1ο Γυμνάσιο Υμηττού, με τη λήξη του σχολικού έτους, τον Ιούνιο του 2020. Όλες οι συμμετέχουσες ταινίες θα προβληθούν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.
 
• Τα παιδιά που θα δηλώσουν συμμετοχή στον Διαγωνισμό, θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν σεμινάριο σχετικό με τις βασικές γνώσεις στον κινηματογράφο, το οποίο θα γίνει στο σχολείο μας από επαγγελματία κινηματογραφιστή το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου.
 
• Η ταινία θα πρέπει να είναι εντός του θέματος, δηλαδή θα πρέπει να αφορά μια πραγματική ή φανταστική συζήτηση με τη μητέρα ή τον πατέρα του μαθητή, χωρίς απαραίτητα να φαίνονται τα πρόσωπα των συνομιλητών.
 
• Τα βίντεο πρέπει να αποτελούνται από εικόνα και όχι από σύνθεση φωτογραφιών. Η μουσική ή άλλη ηχητική συνοδεία της εικόνας είναι στη διακριτική επιλογή του συμμετέχοντα.
 
 
Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Γυμνασίου Υμηττού
 

 

 

Προβλήθηκε 95 φορές

Θλίψη: Πέθανε ο μεγάλος ηθοποιός Κώστας Βουτσάς

Ο αγαπημένος σταρ του ελληνικού κινηματογράφου διακομίστηκε πριν από 18 ημέρες στο νοσοκομείο "Αττικό", με τις τελευταίες ενημερώσεις από την πλευρά της οικογένειας του να είναι αισιόδοξες, ωστόσο δεν τα κατάφερε.

15 χρόνια μετά, το Καρναβάλι επέστρεψε δυναμικά στην Ηλιούπολη.

Η ιδέα έγινε επιθυμία και η επιθυμία πράξη σε 40 ημέρες. Σύλλογοι Γονέων, μαθητές, εκπαιδευτικοί, πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι, η Φιλαρμονική και ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης, πήραν στα χέρια τους την ιδέα...

Αξιοποιώντας τις λειτουργίες των Μουσείων σχεδιάζουμε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Ηλιούπολης.

Mε συμμετοχή εκπαιδευτικών από την Νότια Αθήνα και τον Πειραιά πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το σεμινάριο επιμόρφωσης στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης στην Ηλιούπολη, το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου.